Tehnologie

E.gg – Facebook lansează o aplicaţie de colaje

E.gg - Facebook lansează o aplicaţie de colaje
E.gg - Facebook lansează o aplicaţie de colaje

E.gg este cel mai recent produs Facebook, ce pare, la prima vedere, o simplă aplicaţie de creat colaje, însă reprezintă, mai degrabă, o testare a unui tip mai simplu de reţea socială.

NPE Team, grupul de cercetare din cadrul Facebook, a lansat E.gg, o aplicaţie pe care o descrie ca un creator de reviste digitale şi colaje media, în care pot fi implicate o serie întreagă de elemente grafice.

Anunţată în urmă cu mai multe luni, noua aplicaţie este acum disponibilă în Statele Unite, pe iOS, urmând să ajungă în curând în alte ţări şi pe Android.

Utilizatorii pot crea şi partaja aşa-numite pânze digitale pe care pot desena cu elemente grafice moderne, de la imagini statice şi text la GIF-uri animate. În cazul GIF-urilor, aplicaţia beneficiază de colecţia vastă de animaţii pe care Facebook a dobândit-o prin achiziţionarea Giphy.

Pentru fiecare creaţie poate fi creat un link unic, ce poate fi trimis prietenilor. Aceştia o pot vedea şi fără a avea aplicaţia instalată.

Cei care au aplicaţia instalată, pot naviga şi descoperi creaţiile altor persoane, ca într-o reţea socială veritabilă – un fel de Instagram cu colaje în loc de fotografii şi video. Utilizatorii pot, de asemenea, prelua şi modifica creaţiile altora.

Prin E.gg Facebook vrea să vadă în ce măsură oamenii se pot exprima mai liber şi mai creativ într-un mediu cu o presiune socială mică.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Conturile de Twitter ale Casei Albe au ”reînviat”. @POTUS și @FLOTUS, din nou active. Biden a și scris un mesaj

Mihnea Tudor

Program de finanţare de 2 milioane de euro pentru proiecte caritabile din România şi alte ţări europene, lansat de Google

Mihnea Tudor

Conglomeratul BIG TECH din SUA își ucide SINGUR dominația în social media

Ionel Lăcătuș

O nouă descoperire a oamenilor de știință deschide calea pentru computerele cuantice ultrarapide

Ionel Lăcătuș

Va deveni Țara Soarelui Răsare „Țara Sateliților din Lemn”?

Saghin Cristian

”Explozie nucleară în spațiul cibernetic”. Opinia Rusiei, după suspendarea conturilor social media ale președintelui Trump

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »