E-HEALTH pe baza Inteligenței Artificiale

E-HEALTH pe baza Inteligenței Artificiale
E-HEALTH pe baza Inteligenței Artificiale

Inteligența artificială (AI) simplifică viața pacienților, medicilor și administratorilor oricărui spital prin efectuarea într-un timp mai scurt și cu o parte din costuri a unor sarcini care, de obicei, sunt făcute de oameni.

Conform raportului CB Insights din 2016, aproximativ 86% din organizațiile medicale și din domeniul științelor vieții, precum și din furnizorii de tehnologie pentru sanatate, utilizează AI.

Inteligența Artificială, fără granițe

În domeniul medicinei, utilizarea inteligenței artificiale nu are granițe.

1. Poate fi folosită în gestionarea documentelor medicale și a istoricului pacientului, acolo unde roboții adună, stochează și reorganizează datele pentru a oferi un acces mai facil.

2. În proiectarea unui sistem de tratament pentru un anumit pacient. AI analizează datele, verifică rapoartele despre pacienți, face evaluarea clinică și cercetarea externă și personalizează cursul tratamentului.

3. În consultarea digitală. Utilizatorii își pot introduce simptomele într-o aplicație, care recomandă acțiuni adecvate prin analizarea istoricului medical al utilizatorului.
– O astfel de aplicație este folosită în Marea Britanie, cunoscută sub numele de „Babilon”.
– O altă aplicație folosită la Spitalul de Copii din Boston oferă informații de sănătate de bază pentru copiii bolnavi și răspunde la întrebări legate de medicamente și sugerează dacă acel copil trebuie să vadă un medic sau nu.

4. Pre-diagnostic. Scanările corporale care utilizează AI pot pre-diagnostica cu ușurință o persoană ținând cont de genetică și poate prezice posibilitățile problemelor de sănătate care ar putea apărea în viitor.

AI (Artificial Intelligence), are nenumărate aplicații în ecosistemul de asistență medicală. Fie că este folosită pentru a descoperi legături între codurile genetice, pentru a ghida roboți chirurgicali sau pentru a maximiza eficiența spitalului, în străinătate AI este deja un partener important pentru industria medicală.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

e-healthinteligenta artificialasanatate si inteliigenta artificialatehnologie pentru sanatate
Constantin Furdu

Alte stiri de interes