Edi Grosu câștigă a treia etapă din Turul României 2020 și rămâne lider în clasamentul general

Edi Grosu câștigă a treia etapă din Turul României 2020 și rămâne lider în clasamentul general
Edi Grosu câștigă a treia etapă din Turul României 2020 și rămâne lider în clasamentul general
  • Edi Grosu, din echipa națională a României, câștigă etapa și îmbracă pentru a treia oară tricoul galben, consolidându-și poziția de lider în clasamentul general
  • Competiția continuă mâine, 12 septembrie, pe traseul Cârțișoara – Curtea de Argeș

Turul României 2020 – Cea de-a treia etapă a Turului României, cea mai importantă competiție ciclistă a țării, s-a derulat ieri pe ruta Târgu Mureș – Lacul Sfânta Ana. După un traseu de peste 200 km, Edi Grosu a câștigat etapa, cu susținerea coechipierului său, Serghei Țvetcov, și a îmbrăcat pentru a treia oară tricoul galben, conducând în continuare în clasamentul general al competiției.

Câștigători etapa a treia – Turul României 2020:

GROSU Eduard-Michael (Naționala României) – tricoul galben, pentru liderul clasamentului general, și tricoul albastru, pentru cel mai bun român din competiție
HOLLER Nikodemus (Bike Aid)
BRUSSENSKIY Gleb (Vino Astana Motors)
Pe poziția a 7-a s-a clasat ȚVETCOV Serghei (Naționala României), iar DIMA Emil (Giotti Victoria – Savini Due) a ocupat poziția a 10-a, în timp ce CRISTA Daniel (CSA Steaua București) s-a clasat al 14-lea.

Clasamentul general:

GROSU Eduard-Michael (Naționala României)
HOLLER Nikodemus (Bike Aid)
FILUTAS Viktor (Giotti Victoria – Savini Due)
Pe poziții foarte bune din clasamentul general se regăsesc și DIMA Emil (Giotti Victoria – Savini Due), locul 5, urmat de ȚVETCOV Serghei (Naționala României), pe poziția a 6-a.

Se modifică ușor și ordinea în topul clasamentului pe echipe:

1. Bike Aid
2. Giotti Victoria – Savini Due
3. CCC Development Team
4. Vino Astana Motors
5. Echipa națională a României

Tricoul roșu (pentru cel mai bun sprinter) și cel verde (pentru cel mai bun cățărător), au mers astăzi la NIKITIN Matvey (Vino Astana Motors).
BERGSTRÖM FRISK Erik (Bike Aid) a îmbrăcat tricoul alb, pentru cel mai bun rutier U23 din competiție.

Competiția continuă pe 12 septembrie. Rutierii vor pleca din Cârțișoara pe Transfăgărășan, drum care va fi închis pentru public până la ora 17:00, cu destinația Curtea de Argeș. Competiția se va încheia duminică, 13 septembrie, la București, cu un circuit de 5 km între Piața Presei Libere și Piața Victoriei.

Turul României 2020 este organizat de Federația Română de Ciclism alături de partenerii principali Auchan și Ministerul Tineretului și Sportului. Cele mai importante momente din competiție pot fi urmărite în exclusivitate pe TVR1 și TVR3, dar și online pe www.turulromaniei.com și pe paginile de Facebook Turul României și Auchan România.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

castigator etapa a treiaedi grusuTurul Romaniei 2020
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes