Eduard Novak, ministrul Sportului, a câștigat concursul de ciclism organizat înainte de Jocurile Paralimpice

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, a câștigat sâmbătă proba de contratimp pe echipe din cadrul competiției de ciclism din Lugoj, Cupa Max Ausnit.

Oficialul Guvernului a oferit o primă reacție pe pagina sa de Facebook.

„Ziua de azi a venit cu o victorie! Am câştigat proba de Contratimp pe echipe, alături de Team Novak cu un timp foarte bun – 28:57 min. Adrenalina este maximă şi abia aşteptăm proba de fond de mâine!”, a declarat Novak.

Pe locul 2 s-a clasat ACS Olimpic Zărnești, iar pe 3 CSA Steaua București.

Palmares impresionant pentru Eduard Novak, în calitate de sportiv
În vârstă de 45 de ani, Novak participă la concursuri în calitate de ciclist paralimpic rutier și de pistă. Înainte, a fost patinator de viteză, timp de 10 ani, perioadă în care a cucerit 11 titluri naționale și a stabilit 30 de recorduri naționale la tineret. Cea mai bună performanță în afara țării a fost locul 10, la Campionatul Mondial de Junior.

Un accident rutier i-a pus capăt carierei de patinator, la vârsta de 20 de ani, în anul 1996. Astfel, medicii au fost nevoiți să-i amputeze piciorul, iar visul de a participa la Jocurile Olimpice de iarnă, de la Nagano, a fost ruinat.

După ce și-a văzut visul năruit, la un an de zile după accidentul cumplit, a devenit ciclist profesionist, iar în 2003 a devenit campion european. La campionatele mondiale, Novak a câștigat 23 de medalii, iar la competițiile interne, 7. La Jocurile Olimpice din 2008 a câștigat argintul, iar la Londra, în 2012, aurul.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cupa max ausniteduard novakjocurile paralimpiceministrul sportuluinovak concurs
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes