Educația media te ferește de… dezinformare

În 13 localități, unde rata de infectare COVID e peste 6 la mie, elevii învață online săptămâna viitoare
În 13 localități, unde rata de infectare COVID e peste 6 la mie, elevii învață online săptămâna viitoare

Zi de zi, elevii din toată țara dau un examen pentru care sunt prea puțin pregătiți, care se dă în afara orelor de curs și fără profesori: cel al dezinformării. De fiecare dată când pun mâna pe telefon și navighează printr-o mare de informații false sau scoase din context, atenția și gândirea analitică le sunt testate.

Educația media e cea care îi poate ajuta să treacă acest examen zilnic. Îi învață cum să își pună întrebările potrivite atunci când citesc o știre, să înțeleagă ce intenții pot sta în spatele unui mesaj, să recunoască și să evite tacticile de manipulare. Îi ajută să își exerseze gândirea critică, să deschidă bine ochii și să devină o generație mai tolerantă și mai ancorată în realitate.

Attachment.pngVă invităm să urmăriți, pe parcursul a două zile, discuții și dezbateri live, în care puteți afla de ce educația media e un subiect care trece dincolo de granițele manualelor școlare și care ne influențează pe noi toți, ca societate: lucrurile pe care le credem, deciziile pe care le luăm, principiile care ne separă sau ne aduc împreună.

Attachment.pngCând: pe 14-15 mai

Attachment.pngUnde: LIVE, pe paginile de Facebook CJI și UNICEF în România

Evenimentul de Facebook, „Examenul care se dă în fiecare zi: Cum să treci testul dezinformării prin educație media”, poate fi accesat aici

În cele două zile ale conferinței, veți asculta unele dintre cele mai importante voci din domeniul educației, veți afla cum gândesc elevii absolvenți ai cursurilor CJI, îi veți cunoaște pe profesorii care au transformat modelul de predare la clasă prin creativitatea lor și îi veți asculta pe membrii organizațiilor care de ani buni alimentează cu energie eforturile naționale de educație media.

Un eveniment semnat de CJI și UNICEF în România, în parteneriat cu Romanian-American Foundation și recomandat tuturor celor care vor să-și deschidă mintea, să înțeleagă mai bine lumea în care trăim și să vadă o altă față a educației românești.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

CJIdezinformareeducatie mediaRomanian American Foundationtestul dezinformariiunicef
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes