Elefant salvat după zeci de ani: Cel mai singuratic elefant din lume va avea un trai nou

Elefant salvat după zeci de ani: Cel mai singuratic elefant din lume va avea un trai nou. foto: Four Paws International
Elefant salvat după zeci de ani: Cel mai singuratic elefant din lume va avea un trai nou. foto: Four Paws International

Elefantul Kaavan de la grădina zoologică din Islamabad va fi transferat în Cambodgia, după ce zeci de ani de chin și trai în condiții improprii. Elefantul singuratic a devenit între timp un simbol pentru activiștii pentru drepturile animalelor din toată lumea, urmând a fi transferat într-un loc cu condiții mai bune de trai, conform The Guardian.

Supranumit ”cel mai singuratic elefant din lume”, Kaavan își ducea traiul într-o grădină zoologică din Islamabad de peste 35 de ani. În luna mai, înalta curte din Pakistan a decis închiderea grădinii zoologice Marghazar din cauza condițiilor îngrozitoare și a neglijenței sistematice cu care erau tratate animalele.

”Din păcate, campania de salvare a venit prea târziu pentru doi lei care au murit în timpul încercării de transfer ce a avut loc la sfârșitul lunii mai, când doi îngrjitori au dat foc cuștii în care se aflau pentru a-i forța să intre în cutiile de transport”, a spus Martin Bauer, purtător de cuvânt al organizației Four Paws International.

Elefantul Kaavan cel mai singuratic elefant din lume

Malnutrit, dar supraponderal

Până acum, Kaavan a fost nevoit să trăiască izolat într-un mic țarc. Consultul medical de vineri, făcut de Dr. Khalil and Dr. Goeritz de la Leibniz Institute for Zoo and Wildlife Research Berlin, a decoperit că elefantul este supraponderal, dar prezenta, în același timp, semne de malnutriție. Unghiile sale erau crescute prea mult și crăpate din cauza anilor petrecuți într-un țarc nepotrivit, cu o podea ce i-a vătămat picioarele.

Conform celor doi medici voluntari pentru Four Paws International, recuperarea elefantului sa va fi una de durată, el având nu numai răni fizice, ci și probleme de comportament. Kaavan, care a rămas fără parteneră în 2012, a fost afectat și de singurătate și de condițiile de trai.

”El a dezvoltat comportamente stereotipice, adică își mișca capul în sus și în jos ore întregi. Asta pentru că, în general, era pur și simplu plictisit”, a spus Bauer.

Voluntarii Four Paws vor transfera 30 de animale de la Islamabad, salvându-le astfel de condițiile de trai oribile, pentru a le oferi o viață nouă în Cambodgia.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cel mai singuratic elefant din lumeelefant salvatElefantul KaavanElefantul singuratic
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes