Ministrul liberal al Educaţiei a anunţat schimbări considerabile în ceea ce priveşte acordarea burselor pentru elevi, elementul de noutate fiind multiplicarea acestora.
Iniţiativa presupune instituirea unei noi categorii de burse, respectiv bursa de rezilienţă, adresată copiilor care au media anuală de minim 7. Bursa de rezilienţă va fi complementară celei de merit, care se acordă tuturor elevilor cu media anuală de minim 9,50.
Datorită deciziei PNL, primii 30% dintre elevii din fiecare clasă a învăţământului preuniversitar vor beneficia de burse de merit şi de rezilienţă, demers care va contribui exponenţial la încurajarea copiilor de a munci şi a învăţa mai mult, precum şi de a obţine performanţe educaţionale superioare.
Bursa de rezilienţă este în valoare de 300 de lei lunar, iar cea de merit este 450 de lei lunar, sume încurajatoare pentru îmbunătăţirea performanţelor elevilor în procesul educaţional.
În prezent, pe lângă cele două stimulente menţionate, legea învăţământului preuniversitar mai prevede acordarea altor cinci categorii de burse, respectiv de excelenţă olimpică I şi II, socială, tehnologică şi pentru participarea şcolară a mamelor minore.
Sunt convinsă că implementarea bursei de rezilienţă va avea o contribuţie majoră în realizarea progresului în învăţământul primar, gimnazial şi liceal. Noua alocaţie va reprezenta, indiscutabil, o resursă importantă de motivare pentru elevi, va stimula competiţia sănătoasă între aceştia şi îi va determina să-şi depăşească limitele.
În paralel cu creşterea gradului de frecventare a cursurilor şcolare, preocupările decidenţilor PNL a Educaţiei sunt îndreptate şi spre dinamizarea performanţelor elevilor, astfel încât ei să obţină rezultate pozitive la examenele anuale şi să fie activi în ceea ce reprezintă participarea la activităţile extracurriculare.
Sunt încrezătoare că noua bursă de rezilienţă, care va fi introdusă în viitorul an şcolar, va avea drept efect recunoaşterea efortului şi dedicării elevilor în procesul de învăţare, în special prin participarea exemplară la cursuri.
Prin aceste măsuri mobilizatoare, liberalii demonstrează contribuţia concretă la edificarea noilor generaţii de absolvenţi care vor contribui la evoluţia sustenabilă a României. Astfel, viitorii absolvenţi vor fi pregătiţi să facă faţă provocărilor societăţii şi să aducă schimbări pozitive în comunităţile lor.
În concluzie, introducerea acestei noi categorii de burse va avea ca rezultat amplificarea apetenţei pentru şcoală a elevilor, în vederea formării unor generaţii talentate şi motivate, care să fie motorul evoluţiei şi progresului României de mâine.
Comenteaza cu profilul facebook