Elena Mateescu, directorul ANM, anunță recorduri de temperaturi, în această săptămână, în România

Elena Mateescu, directorul ANM, anunță recorduri de temperaturi, în această săptămână, în România. Sursa foto: Pexels
Elena Mateescu, directorul ANM, anunță recorduri de temperaturi, în această săptămână, în România. Sursa foto: Pexels

Elena Mateescu, director ANM, a anunţat prognoza meteo pentru următoarea perioadă, cînd va fi o vreme anormal de caldă, vorbind de săptămâna în acre tocmai am intrat. În mai multe zone ale ţării, temperaturile vor ajunge la 18 grade Celsius.

Unde va fi va fi cel mai cald, a explicat la un post tv Elena Mateescu, directorul ANM:

„Cu precădere în regiunile extracarpatice, acolo unde în următoarea săptămână şi chiar şi la începutul săptămânii viitoare, cel puţin până în jurul datei de 23 februarie valorile temperaturilor vor putea urca până la 18 grade Celsius, în special în partea de vest, sud, sud-est şi chiar şi est a ţării.

Vorbim de temperaturi peste cele normale perioadei în care ne aflăm”, a afirmat la Antena 3 șefa ANM.

Ea a anunțat și faptul că anumite zone vor fi dominate de vânturi destul de puternice:

”Pe parcursul zilei de joi intensificările de vânt care vor avea viteze la rafale de peste 100-120 km/h la altitudini mari, acolo unde zăpada va fi puternic viscolită şi vizibilitatea redusă.

În restul zonelor mai joase de relief vorbim de viteze 45-55 km/h izolat chiar peste 60 km/h.

În partea de vest, centru şi nord a ţării vorbim pe parcursul zilei de joi de precipitații predominant sub formă de ploaie, iar noaptea în Maramureș, Transilvania şi Moldova este posibil să consemnăm şi lapoviță şi ninsoare.

Cert este că la munte, în special joi vorbim de precipitații sub formă de ninsori asociate şi cu intensificări puternice ale vântului. Din nou de interes va fi regimul de temperaturi care caracterizează mai degrabă o vreme de primăvară”, a explicat Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

director anmelena mateescumeteo anmtemperaturi romaniavrema saptamana astavremea
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes