UPDATE Elena Udrea, prinsă la intrarea în Grecia. Ea a dispărut de la domiciliu, chiar în ziua în care a fost condamnată definitiv la închisoare

Elena Udrea a fost condamnată, joi, de un complet de cinci judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție, la închisoare cu executare, șase ani în dosarul Gala Bute. Decizia este definitivă și nu mai poate fi contestată. Pentru că nu a fost găsită acasă și a fi dusă la penitenciar, Elena Udrea a fost dată în urmărire națională.

UPDATE – Elena Udrea, dată în urmărire după ce a fost condamnată definitiv la şase ani de închisoare în dosarul Gala Bute, a fost prinsă în Bulgaria. Ea ar fi fost prinsă în Vama Kulata, la graniţa cu Grecia.

Potrivit surselor Antena 3, aceasta ar fi plecat deja din România pe la Vama Giurgiu, chiar de dimineață.

Potrivit site-ului oficial al Poliției Române, Elena Udrea a fost dată în urmărire națională după ce nu a fost găsită la domiciliu și nici nu s-a prezentat la Poliție. Poliția Română a emis în după-amiaza zilei de joi, 7 aprilie, un punct de vedere legat de dispariția Elenei Udrea din România.

Elena Udrea a ieșit din țară prin Vama Giurgiu, potrivit Poliției de Frontieră, joi dimineață, 7 aprilie, înainte ca judecătorii să pronunțe condamnarea la închisoare.

Polițiștii de frontieră au transmis că fostul ministru a putut ieși din țară pentru că nu avea restricționat dreptul la libera circulație.

„Persoana în cauză a părăsit teritoriul ţării în cursul dimineţii de 07.04.2022, pe cale terestră, în mod legal, deoarece nu avea restricţionat dreptul la liberă circulaţie de către instituţiile competente.

Precizăm faptul că, Poliţia de Frontieră Română pune în aplicare, potrivit atribuţiilor stabilite de legislaţia naţională privind organizarea şi funcţionarea instituţiei, măsurile de restricţionare a dreptului la liberă circulaţie a persoanelor în condiţiile art. 40-41 din Legea 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, cu modificările şi completările ulterioare.

Astfel, din punct de vedere al atribuţiilor instituţionale, dacă o persoană, cetăţean român, se prezintă la ieşirea din ţara şi îndeplineşte condiţiile prevăzute de legislaţia în domeniu, acesteia i se permite continuarea călătoriei”, a transmis poliția de frontieră.

Și Poliția Capitalei a transmis un punct de vedere:

„Astăzi, în jurul orei 15.30, Poliția Capitalei a primit, de la instanță, documentele privind executarea pedepsei cu închisoarea, pentru 3 persoane, respectiv o femeie și doi bărbați.

Astfel, având în vedere decizia instanței, conform procedurilor legale, polițiștii Serviciului Investigații Criminale din Poliția Capitalei și polițiști din cadrul I.P.J. Ilfov s-au deplasat la domiciliile celor 3 persoane vizate, precum și în locurile pretabile a se afla acestea.

Față de cei doi bărbați a fost pusă în aplicare măsura, urmând a fi încarcerați.

Femeia nu a fost găsită la domiciliu sau la adresele cunoscute, fapt pentru care a fost declanșată procedura pentru punerea în urmărire”, a transmis poliția Capitalei.

Oamenii legii au tarnsmis că Elena Udrea a plecat din țară joi dimineața, 7 aprilie, înainte de pronunțarea deciziei.

„Facem precizarea foarte clară că persoana care nu a fost depistată nu avea dispuse măsuri preventive sau interdicții.

Imediat după primirea documentelor la nivelul Poliției Capitalei, în jurul orei 15.30, s-au efectuat verificări, în urma cărora a reieșit că aceasta a părăsit teritoriul României, în cursul acestei dimineți, anterior momentului pronunțării de către instanță a sentinței definitive. Reiterăm faptul că, până astăzi, la momentul pronunțării instanței, nu erau dispuse măsuri preventive sau interdicții. Se continuă activitățile specifice, pentru depistarea și încarcerarea persoanei”, se mai arată în comunicat.

Elena Udrea apare deja drept urmărită pe site-ul Poliției Române (foto).

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

elena udrea condamnata udrea urmarita udrea urmarita general
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes