Elena Udrea este condamnată DEFINITIV la închisoare. Plus plata unor despăgubiri URIAȘE

Elena Udrea merge la închisoare, ca urmare a deciziei definitive a ÎCCJ. Aceasta a fost condamnată la 6 ani de închisoare.

Joi la prânz, judecătorul a respins contestația în anulare. Acest lucru înseamnă că rămâne valabilă condamnarea inițială de 6 ani de zile, fără posibilitatea rejudecării.

Procurorul DNA a declarat că își dorea pedepse mai mari, însă în concluziile scrise trimise către judecător, acesta precizase că își dorește menținerea cpndamnărilor pronunțate deja.

Știrea inițială: Fostul ministru, Elena Udrea, a fost condamnată definitiv în iunie 2018, la 6 ani de închisoare, pentru luare de mită şi abuz în serviciu, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul Gala Bute.

Elena Udrea a introdus atunci două căi extraordinare de atac: recurs în casație și contestație în anulare. Cea din urmă a venit pe fondul deciziei CCR care a declarat ca fiind nelegală constituirea completurilor de 3 și de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Astfel, instanța a decis anularea unor condamnări și reluarea de la zero a unor procese cu nume mari. În decembrie 2021, CJUE a stabilit că judecătorii naționali pot ignora decizia CCR dacă aplicarea ei presupune tergiversarea procedurilor judiciare sau dacă există riscul de prescriere a unor fapte.

În cadrul acestui proces, Elena Udrea este apărată de fostul ministru al Justiției în guvernarea PSD, Tudorel Toader.

Elena Udrea trebuie să plătească aproape 3 milioane de euro, respectiv 8.116.800 lei cu titlu de despăgubiri civile, către Autoritatea Naţională pentru Turism şi să achite 600.000 euro către martorul Corin Boian şi 300.000 euro către martorul Adrian Gărdean. În plus, instanţa a dispus confiscarea în folosul statului de la Udrea a sumelor de 695.367 lei şi 296.076 lei.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

condamnare udreaelena ucreainchisoare udreaudrera condamnata
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes