Elevii ar putea să revină în școli la începutul anului viitor

Jean Badea, secretar de stat în Ministerul Educației, a anunțat luni că elevii ar putea reveni în școli chiar de la începutul lunii ianuarie, decizia care urmează să se ia în această privință va depinde de situația pandemiei de coronavirus la nivel național.

Luni au fost probleme, iar cursurile on-line au avut de suferit. Google Classroom a căzut, după ce gigantul Google a avut probleme tehnice. Altfel, dificultăți de funcționare au întâmpinat, astăzi, și cei de la YouTube.

„A fost o întrerupere de 20 de minute”

„Astăzi, cursurile s-au desfășurat normal, cu precizarea, că timp de 20 de minute, într-adevăr, serviciile Google s-au oprit. Am contactat reprezentanții Google, ne-au asigurat că pornesc și într-adevăr, au pornit foarte repede, deci, practic, a fost o întrerupere de 20 de minute, pe care de altfel, am experimentat-o și noi la Ministerul Educației, fiind într-o videoconferință, organizată chiar de Guvern.

Nu aș spune că au fost chiar afectați. Aș putea spune că a fost vorba de o întrerupere de 20 de minute. Lucrurile au revenit la normal în scurt timp, după 20 de minute, atunci când practic, toate serviciile au fost repornite”, a declarat Jean Badea într-o intervenție la Antena 3.

La ce data se revine la școală

Oficialul a lansat și o dată la care ar putea ca școlile să fie redeschise. „Ne dorim ca începând cu data de 11 ianuarie, să reluăm, pe cât posibil, sau într-o pondare cât mai mare cursurile față în față, însă așa, după cum știm, aceasta depinde în mare parte de situația edidemiologică la nivel național.

Am făcut apel în această perioadă la părinți, la elevi, la cadre didactice, mai ales în contextul în care se apropie și vacanța, iar tentația de a ne întâlnic cu cei dragi este mare, să fim precauți, tocmai pentru a contribui și noi, ca sistemul de educație la lupta pe care medicii o duc în sistemul de sănătate și să putem să revenim în școală, în bănci, așa cum ne dorim”, a mai spus Badea.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cand se redeschid scolile la ce data se revine la scoala revenire in scoli
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes