Educatie

Elevii din învăţământul preuniversitar privat au gratuitate la transportul public

Elevii din învăţământul preuniversitar privat au gratuitate la transportul public
Elevii din învăţământul preuniversitar privat au gratuitate la transportul public

Legea care stabileşte că elevii din învăţământul preuniversitar privat au gratuitate la transportul public pe tot parcursul anului calendaristic a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011 (PL-x 344/10.06.2020).

Proiectul de lege care modifică şi completează Legea Educaţiei naţionale 1/2011, astfel încât elevii din învăţământul preuniversitar privat să beneficieze de gratuitate la serviciile de transport local şi judeţean, rutier, naval, cu metroul, precum şi feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a Il-a, pe tot parcursul anului calendaristic, a fost adoptat, în 7 octombrie, de Senat, ca for decizional.

„Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare stabilirea unor măsuri pentru asigurarea gratuităţii transportului local şi judeţean pentru elevi, menţionandu-se că acesta se realizează prin subvenţionarea de către unitatea administrativ-teritorială care a delegat/gestionează serviciul public către operatorul de transport. De asemenea, se garanteaza dreptul la gratuitate şi elevilor din învăţământul privat”, arăta raportul Comisiei de învăţământ a Senatului.

„Elevii din învăţământul preuniversitar acreditat/autorizat beneficiază de gratuitate la servicii publice de transport local şi judeţean, rutier, naval, cu metroul, precum şi feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a Il-a, pe tot parcursul anului calendaristic”, se arată în proiectul de lege adoptat de senatorii.

De asemenea, în vederea asigurării gratuităţii, decontarea cheltuielilor se face de la bugetul de stat prin transfer către unităţile administrativ-teritoriale.

„Gratuitatea este asigurată de către autorităţile administraţiei publice locale, prin subvenţionarea operatorului de transport conform Legii serviciilor publice de transport persoane în unităţile administrativ-teritoriale 92/2007. Elevii au dreptul la decontarea cheltuielilor cu transportul de interes public desfăşurat în alte condiţii decât sub forma unui serviciu public. Decontarea se va realiza de către unitatea de învăţământ”, mai arată iniţiativa legislativă a mai multor parlamentari de la PSD, PMP şi UDMR.

Alte știri de interes

Toţi profesorii unui colegiu din Oradea au primit tablete grafice. Banii provin din economii

Gloria Pascu

Comisia Europeană: Trecerea la învăţământul la distanţă riscă să agraveze inegalităţile deja mari în România

Gloria Pascu

Ministerul Educației: Elevii nu mai dau teze în acest an şcolar. Cu ce sunt înlocuite

Gloria Pascu

Olimpiadele şi concursurile din anul şcolar 2020/2021, suspendate prin ordin MEC

Gloria Pascu

Prioritate la resurse: Ministerul Educaţiei anunţă că va fi întocmită o hartă a şcolilor dezavantajate

Mihnea Tudor

BESMAX PHARMA DISTRIBUTION, donatoare de aparate de plasmafereză: Susținem demersul MAI de a crea o bancă de plasmă convalescentă

Saghin Cristian

Fabrica de doctorate plagiate a rămas fără acreditare, anunță Monica Anisie

Mihnea Tudor

Ludovic Orban: Îmbolnăvirea elevilor nu se produce în şcoală

Saghin Cristian

Festivalul Naţional de Improvizaţie 2020 s-a mutat în spaţiul virtual

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »