UPDATE Elicopter prăbuşit la Kiev: 18 morţi, între care ministrul ucrainean de interne şi doi colaboratori apropiaţi

Elicopter prăbuşit la Kiev
Elicopter prăbuşit la Kiev

UPDATE – Nou bilanţ al tragediei din suburbia Kievului

Optsprezece persoane, între care ministrul ucrainean de interne, Denis Monastirski, doi colaboratori apropiaţi ai acestuia, dar şi copii şi-au pierdut viaţa după ce un elicoper s-a prăbuşit miercuri dimineaţa în apropierea unei grădiniţe şi a altor clădiri rezidenţiale din Brovari, un orăşel din regiunea Kiev, a anunţat şeful poliţiei, citat de presa locală.

Bilanţul accidentului de elicopter din BrovarI a crescut la 18 morţi, între care trei copii, şi 29 de răniţi, între care 15 copii, a anunţat guvernatorul regiunii Kiev, Oleksi Kuleba, citat de The Guardian.

Bilanţul se înregistra la ora locală 10.30 (şi a României), iar la faţa locului încă se aflau serviciile de urgenţă.

Şaisprezece persoane, între care ministrul ucrainean de interne, Denis Monastirski, doi colaboratori apropiaţi ai acestuia, dar şi copii şi-au pierdut viaţa, după ce un elicoper s-a prăbuşit miercuri dimineaţa în apropierea unei grădiniţe şi a altor clădiri rezidenţiale din Brovari, un orăşel din regiunea Kiev, a anunţat şeful poliţiei, citat de presa locală.

UPDATE – În afara ministrului de interne, Denis Monastirski, în accident şi-au pierdut viaţa şi doi dintre principalii săi colaboratori: prim-adjunctul Evhen Ienin şi secretarul de stat Lubkovici, a anunţat şeful poliţiei, citat de CNN.

UPDATE – Tragedia s-a soldat cu 16 morţi, între care ministrul de interne, Denis Monastirski, care se afla la bordul elicopterului.

Toate cele nouă persoane din elicopter şi-au pierdut viaţa, potrivit CNN.

Şeful Poliţiei Naţionale, Ihor Klimenko, a declarat că doi dintre cei morţi sunt copii, iar alte 22 de persoane se află în spital, inclusiv 10 copii.

Potrivit The Guardian, presa locală relatează că şi Evhen Ienin, prim-adjunctul ministrului ucrainean de interne, se afla la bord şi şi-a pierdut viaţa, dar acest lucru nu a fost încă confirmat oficial de către guvern.

O înregistrare video neverificată postată pe reţelele de socializare arată o clădire în flăcări, iar imagini statice par să arate cel puţin un cadavru pe jos, printre dărâmături.

Postul public de televiziune a precizat că elicopterul aparţinea serviciilor de urgenţă, deşi multe dintre detaliile incidentului rămân neconfirmate în acest moment, notează The Guardian.

UPDATE. Un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat pentru postul public de televiziune Suspilne că cel puţin cinci persoane au fost rănite şi că există, de asemenea, un număr – neprecizat – de morţi, relatează Reuters.

Nu este clar deocamdată ce a cauzat prăbuşirea elicopterului.

Nu a existat un comentariu imediat din partea Rusiei, iar oficialii ucraineni nu au făcut nicio referire la vreun atac rusesc în zonă la momentul respectiv.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Un elicopter s-a prăbuşit miercuri dimineaţă în apropierea unei grădiniţe şi a unor clădiri rezidenţiale din oraşul Brovari din regiunea Kiev, iar tragedia s-a soldat cu victime, relatează CNN şi The Guardian.

“Nu este vorba de un accident de maşină. În oraşul Brovari, un elicopter a căzut în apropierea unei grădiniţe şi a unei clădiri rezidenţiale. În momentul tragediei, în grădiniţă se aflau copii şi angajaţi ai instituţiei. În acest moment, toată lumea a fost evacuată. Există victime. Ambulanţe, poliţie şi pompieri lucrează la locul accidentului”, a anunţat pe Telegram Oleksi Kuleba, guvernatorul regiunii Kiev.

The Guardian spune că a văzut imagini, precizând că sunt neverificate, care par să arate cel puţin un adult grav rănit la faţa locului.

Reuters menţionează, la rândul săi, că videoclipurile partajate pe reţelele sociale arată o clădire în flăcări şi martorii spun că un obiect asemănător unui elicopter sau unei drone s-a prăbuşit, dar agenţia precizează, la rândul său, că nu a putut verifica imediat aceste informaţii.

“Suntem în curs de a afla informaţii despre victime şi circumstanţe”, a scris pe Telegram adjunctul şefului biroului prezidenţial al Ucrainei, Kirilo Timoşenko.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

elicopter kiev copii elicopter prabusit kiev ministrul de interne ucrainean morti ucraina
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes