Guvern

Elicoptere Black Hawk în România. Romaero ar putea deservi viitoarea flotă de elicoptere multi-rol Black Hawk

Elicoptere Black Hawk în România
Elicoptere Black Hawk în România

România va găzdui un Centru de Echipare şi Întreţinere a elicopterelor civile şi militare Black Hawk, conform unui Memorandum de Înţelegere semnat joi la Bucureşti, iar producătorul de elicoptere Black Hawk, PZL Mielec, parte a grupului Lockheed Martin şi una dintre cele mai importante companii din industria aerospaţială din Polonia, va colabora cu societatea de stat Romaero pentru a dezvolta planul centrului de mentenanţă din Bucureşti.

„România va avea oportunitatea de a găzdui un Centru de Echipare şi Întreţinere a elicopterelor civile şi militare Black Hawk, conform unui Memorandum de Înţelegere semnat astăzi la Bucureşti, contribuind la dezvoltarea industriei aerospaţiale româneşti, cu un impact economic semnificativ la nivel regional. În continuarea acordului semnat între Sikorsky, parte a grupului Lockheed Martin, şi Romaero, în martie 2018, noul Memorandum de Înţelegere reiterează angajamentul de a crea locuri de muncă pentru specialişti cu înaltă calificare, programe educaţionale bazate pe tehnologie, oportunităţi de cercetare şi dezvoltare şi beneficii pentru mai multe sectoare ale industriei româneşti”, a informat joi Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

De asemenea, noul acord ar putea conduce la executarea de către Romaero a operaţiunilor de personalizare şi modernizare a elicopterelor Black Hawk operate în România şi, ulterior, în Europa Centrală şi de Est.

Lockheed Martin Black Hawk

Producătorul de elicoptere Black Hawk, PZL Mielec, parte a grupului Lockheed Martin şi una dintre cele mai importante companii din industria aerospaţială din Polonia, va colabora cu Romaero pentru a dezvolta planul centrului de mentenanţă din Bucureşti. Acesta va deveni baza operaţiunilor prin care Romaero ar putea deservi viitoarea flotă de elicoptere multi-rol Black Hawk, achiziţionate de guvernul României, dar şi aparţinând altor operatori, pentru misiuni civile şi militare.

“Mă bucur să văd că acest Memorandum de Înţelegere creează condiţiile pentru a pune în aplicare două parteneriate strategice pe care România le are cu SUA şi cu Polonia. Această potenţială cooperare regională, prevăzută de Memorandumul de Înţelegere, va oferi României puterea economică, gândirea pe termen lung. Am apreciat, de asemenea, invitaţia Romaero către industria aeronautică românească şi presupun că domnul director general s-a referit la IAR Braşov, se va referi în continuare şi la Avioane Craiova şi la Aerostar Bacău şi la toate companiile şi institutele de cercetare din domeniu, pentru că-mi doresc ca sub umbrela Lockheed Martin să creăm un pol de dezvoltare în cadrul industriei aeronautice româneşti”, a declarat Virgil Popescu, Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Elicopterele Black Hawk operează în peste 30 de ţări.

Alte știri de interes

Orban: Astăzi, PSD ”a băgat România în faliment”. Raport de-a dreptul imbecil

Mihnea Tudor

Orban, prima reacție despre înregistrarea cu Nicuşor Dan, despre demolarea unei construcţii a unui om de afaceri

Saghin Cristian

Starea de alertă, prelungită cu încă 30 de zile. Noi măsuri privind alegerile locale Arafat: Va exista un ordin comun cu reguli în secţiile de vot

Mihnea Tudor

De marți se deschide M5 Magistrala de metrou Eroilor – Drumul Taberei

Mihnea Tudor

Violeta Alexandru a pus gând rău şefilor instituţiilor din subordine

Gloria Pascu

Orban: Vom prelungi starea de alertă şi discutăm nişte măsuri să mai reducem din restricţii

Gloria Pascu

Cât costă alegerile parlamentare din decembrie? Guvernul a fixat suma

Mihnea Tudor

Prelungirea stării de alertă se amână. Orban: Avem aviz? N-avem. Amânăm

Mihnea Tudor

Raluca Turcan: Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle, Summer Well vor fi sprijinite de Guvern

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »