Eliminare pensii speciale pentru parlamentari. Proiect de lege depus de PSD

Eliminare pensii speciale pentru parlamentari. Proiect de lege depus de PSD
Eliminare pensii speciale pentru parlamentari. Proiect de lege depus de PSD

Alfred Simonis a anunţat că PSD va depune la Camera Deputaţilor un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale, în primă fază pentru parlamentari. Proiectul are un singur articol, care stipulează că „articolele 49 și 50 din Legea 96/2006 privind Statutul deputaților și senatorilor cu modificările și completările ulterioare se abrogă”.

„PNL şi USR PLUS au promis în mod repetat că vor elimina aceste pensii, nu şi-au respectat promisiunile şi nici nu am văzut vreo intenţie să o facă. Au minţit, cum au minţit şi în privinţa tăierilor pe care acum le fac şi în privinţa dublării alocaţiilor, în privinţa legii pensiilor. Au minţit pentru a pune mâna pe putere, să poată continua furturile, să-şi poată angaja pilele şi să desfiinţeze posturile celor competenţi”, a spus Simonis după depunerea proiectului la Camera Deputaților.

”BPN al PSD a hotărât în unanimitate depunerea unui proiect de lege prin care să eliminăm aceste pensii speciale în primă fază pentru parlamentari, proiect care în acest moment e depus la Camera Deputaţilor, a plecat proiectul de aici, de la partid, către Parlament”, a anunțat Simonis.

Întrebat dacă PSD va susţine proiectele de la Guvern pentru pensiile speciale, Simonis a răspuns: „Aţi spus foarte bine, cei de la putere «spuneau»”.

„Între «a spune» şi «a face» e o diferenţă foarte mare, cum spune o veche vorbă românească. Ei spun de ani de zile că fac şi nu fac nimic. Iată că înţelegem să fim solidari cu persoanele vulnerabile din ţara aceasta şi am iniţiat primul demers de eliminare, pentru că se ceartă, unii vor, alţii nu vor, nu e clar în coaliţie, trebuia săptămâna asta, nici ei nu ştiu! Nu se doreşte eliminarea beneficiilor pentru persoanele importante, din opoziţie e foarte uşor să vorbeşti, când ajungi la putere începe presiunea. Iată că noi rezistăm şi facem acest demers fără niciun fel de problemă: astăzi am depus iniţiativă de eliminare a pensiilor parlamentarilor şi în acest moment se elimină acel scut şi pentru alte categorii de pensionari care stau sub scutul parlamentarilor şi nimeni nu vorbeşte de ei”, a completat Simonis.

„Peste 7 milioane de români vor fi afectaţi de măsurile de austeritate prevăzute în legea bugetului de stat. Deşi în campania electorală de la Guvern şi de la Cotroceni ne spuneau că PSD dezinformează când atrage atenţia asupra austerităţii pe care o vor aduce peste România, iată că intuiţia noastră s-a confirmat.

Guvernul acesta de hoţi şi mincinoşi ştie să aducă austeritate, însă interesant este că aduce austeritate doar pentru categorii vulnerabile: pentru pensionari, elevi şi studenţi sau pentru firmele româneşti, care sunt în profundă suferinţă în această perioadă. PNL şi USR nu doreşte să elimine, în schimb, sinecurile pentru categorii privilegiate (…) De aceea, PSD nu poate accepta ca în vreme ce românii suferă şi alte categorii privilegiate să beneficieze în continuare de aceste sporuri. Legile trebuie să fie aceleaşi pentru toţi”, a mai spus Alfred Simonis.

Ce prevede Legea 96/2006

Legea 96/2006 prevede ca parlamentarii cu 3 mandate încheiate să încaseze pensie specială „în cuantum de 80% din venitul brut realizat în ultima lună de activitate înainte de data pensionării”. Aceste venituri scad cu 20% pentru parlamentarii cu 2 mandate si cu 40% pentru cei cu un singur mandate încheiat.
Pentru ca acest proiect să fie adoptat, senatorii și deputații trebuie să se reunească în ședință comună.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

eliminare pensii specialeEliminare pensii speciale parlamentaripensii speciale
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes