Eliminarea pensiilor speciale, prin filtrul CCR, o nucă tare chiar și pentru Rareș Bogdan: ” Vreau să cred că voi găsi suficienți aliați pentru a face o lege care să nu fie atacată la Curte”

04.07.2022
12:51
Eliminarea pensiilor speciale, prin filtrul CCR, o nucă tare chiar și pentru Rareș Bogdan
Eliminarea pensiilor speciale, prin filtrul CCR, o nucă tare chiar și pentru Rareș Bogdan

În campania electorală pentru europarlamentare, Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL și europarlamentar în grupul PPE, a făcut câteva promisiuni politice, printre care eliminarea pensiilor speciale, i-a amintit Denise Rifai, în cadrul interviului realizat duminică seara, la ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, la Kanal D.

Rareș Bogdan a explicat, fără ezitare, care a fost drumul acțiunilor politice prin care s-a tot încercat eliminarea pensiilor speciale, legile care au fost votate în Parlament fiind eliminate ulterior prin decizii ale CCR:

Chestiunea legată de pensiile speciale este una care mi-a adus foarte multe deservicii, pentru că eu am crezut că – și cred în continuare – contributivitatea este cea care trebuie să primeze și în niciun caz avantaje pentru unii sau alții.

Pot să înțeleg orice… pot să înțeleg militarii, pot să înțeleg aviatorii, pot să înțeleg polițiștii, dar nu pot să înțeleg Curtea de Conturi, nu pot să-i înțeleg… pe mulți, mulți alții care au pensii speciale… pensionari guvernamentali și așa mai departe.

Eu vă spun că aici am o dezamăgire deoarece cred că, în realitate, nu a existat niciodată o dorință reală, la toate straturile de putere din statul român, pentru eliminarea pensiilor speciale. Noi am făcut tot ce ținea de noi, politicienii. Adică, am votat în Parlament, în 28 ianuarie, eliminarea pensiilor speciale… m-am bucurat că au fost eliminate. Doamna Renate Weber a atact la CCR și Curtea, după șapte luni de tergiversări, a spus că legea este neconstituțională. Am tăiat pensiile speciale, apoi, prin impozitare, în luna iunie… a venit doamna Renate Weber, a atacat la Curtea Constituțională… a durat iar șapte luni, trei amânări, au considerat și atunci că sunt neconstituționale, iar cireașa de pe tort a venit atunci când am reușit eliminarea pensiilor parlamentarilor, iar 70 dintre cei 840 de beneficiari au atacat la CCR și Curtea le-a dat dreptate.

În mod normal, un om ar dezarma și ar spune ”Nu se poate”… eu vreau să cred că voi găsi în continuare suficienți aliați pentru a face totuși o lege care să nu fie atacată la Curte și care să aibă motive de constituționalitate suficient de puternice ca să treacă prin avizele CCR. Chiar dacă judecătorii Curții – șapte din nouă – sunt beneficiari de pensii speciale”, a declarat fruntașul liberal, în emisiune.

”N-am mințit în nicin caz în aceste lucruri. Sunt lucruri firești, pentru care trebuie să te bați. Că reușești să le faci într-un an sau doi, sau reușești în patru ani…” a mai explicat Rareș Bogdan.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

40 de intrebari cu denise rifaiCCReliminare pensii specialepensii speciale ccrrares bogdanrares bogdan denise rifai
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes