Elon Musk, la un pas să-i ia fața lui Jeff Bezos

Elon Musk, la un pas să-i ia fața lui Jeff Bezos
Elon Musk, la un pas să-i ia fața lui Jeff Bezos

Creatorul Tesla Inc și SpaceX, Elon Musk, este pe cale să devină cea mai bogată persoană de pe planetă, după ce a crescut cu 2,8% prețul acțiunilor producătorului de vehicule electrice. Astfel, averea lui Musk a ajuns la doar 3 miliarde de dolari distanță de cea a fondatorului Amazon, Jeff Bezos.

Bezos ocupă în prezent primul loc în Bloomberg Billionaires Index. Averea inginerului născut în Africa de Sud a ajuns miercuri de 181,1 miliarde de dolari. În calitate de director executiv al Space Exploration Technologies Corp. sau SpaceX, Musk este, de asemenea, un rival pentru Bezos, proprietar al Blue Origin LLC, în cursa privatizării zborului în spațiu.
În ultimul an, averea lui Musk a crescut cu peste 150 de miliarde de dolari, probabil cea mai rapidă perioadă de creare a unei averi din istorie, alimentată de majorarea prețului acțiunilor Tesla, care au crescut anul trecut cu 743%.

În primele șase zile din noul an, clasamentul a suferit schimbări importante. Zhong Shanshan l-a depășit pe Warren Buffett pentru a revendica al șaselea loc, după ce acțiunile companiei sale de apă îmbuteliată au crescut, adăugând 15,2 miliarde de dolari la averea sa.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

avereelon musk
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes