Epidemiologul Popovici dezvăluie viitorul: peste 1800 de cazuri pe zi. Mergem către o țintă cunoscută

Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, a avut o intervenție la un post tv, miercuri, în care a anunțat că România este, practic, pe un butoi cu pulbere, numărul cazurilor ce vor fi anunțate zilnic urmând a crește.

El susține că în luna septembrie am putea avea peste 1800 de cazuri de coronavirus pe zi, dacă rata de extindere a infecțiilor din această perioadă se va menține.

Doctorul Emilian Popovici spune că nu ar trebui să ne relaxăm, deoarece datele nu arată deloc bine. Acesta mai spune că există o probabilitate crescută ca proiecțiile să fie atinse:

”În niciun caz nu ar trebui să ne relaxăm, pentru că mergem către o țintă care a fost proiectată de biostatisticianul Valentin Pârvu încă de acum vreo două luni, când, a precizat acesta, la un număr bazal de reproducere de 1,1 în data de 14 august este posibil să ne confruntăm cu aproximativ 800 de infecții noi pe zi. Iată că treptat-treptat, în ultima perioadă ne-am apropiat de această predicție. Vorbim de biostatistică. Are o valoare de predictibilitate indiscutabilă. Este foarte probabil ca proiecțiile să fie atinse”, a declarat Emilian Popovici, la Digi24.

Biostatisticianul Valentin Pârvu a spus că dacă rata de infecții se menține, la mijlocul lunii septembrie am putea avea peste 1880 de noi cazuri de coronavirus pe zi, a amintit doctorul Emilian Popovici.

Este extrem de important să conștientizăm măsurile acestea de protecție și să le luăm, pentru că altfel, acest virus nu ne va ierta. Este ca și când am sta cu geamurile și cu ușile deschise la casă și ne-am mira că intră hoțul în casă, că ne mai fură și ne-am mai și supăra!” , a mai afirmat epidemiologul Emilian Popovici.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

coronavirus romaniaEmilian Popoviciepidemiologul Emilian Popovicinumar de infectativicepreședintele Societății Române de Epidemiologie
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes