Episcopul Devei şi Hunedoarei, PS Gurie, internat cu COVID-19, a murit

Unul dintre cei doi răniți de la Petromidia, transferați în Germania, a decedat
Unul dintre cei doi răniți de la Petromidia, transferați în Germania, a decedat

Episcopul Devei şi Hunedoarei, PS Gurie, care era internat la Spitalul Judeţean din Deva cu COVID-19, a murit, joi, în urma unui stop cardio-respirator. El ar fi împlinit 53 de ani la finalul acestui an.

“Cu regret şi adâncă durere în suflet, dar şi cu multă nădejde în mila şi mângâierea care vin de la Dumnezeu, aducem la cunoştinţa slujitorilor sfintelor altare, a vieţuitorilor din mănăstiri şi a tuturor credincioşilor din Episcopia Devei şi Hunedoarei, că Preasfinţitul Părinte Episcop Gurie a trecut la cele veşnice în urma unui stop cardio-respirator astăzi, 21 octombrie 2021, în ziua de pomenire a sfinţilor mărturisitori ardeleni”, se arată într-un mesaj postat pe site-ul Episcopiei Devei.

Slujba înmormântării va avea loc, sâmbătă, în Catedrala Episcopală din Deva.

Potrivit basilica.ro, PS Gurie era bolnav de COVID şi era internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva din 8 octombrie. Starea sa s-a agravat, fiind intubat în urmă cu două zile.

Conform presei locale, joi, el ar fi urmat să fie dus cu elicopterul la Târgu Mureş, însă transferul nu a mai avut loc.

PS Gurie ar fi împlinit, în 31 decembrie, 53 de ani.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

episcop mortepiscopul deveiepiscopul guriegurie
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes