International

Erdogan: Turcia a descoperit cel mai mare depozit de gaz natural în Marea Neagră

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a anunţat vineri că Turcia a descoperit în Marea Neagră „cel mai mare” depozit de gaz natural „din istoria sa”, adăugând că speră să-l distribuie în 2023, potrivit AFP, citat de news.ro.

Turcia a făcut cea mai mare descoperire de gaz natural din istoria sa în Marea Neagră„, a declarat Erdogan în timpul unui discurs la Istanbul, precizând că aceste rezerve sunt estimate la 320 de miliarde de metri cubi.

Erdogan a precizat că descoperirea a fost făcută în perimetrul de explorare Tuna-1. Potrivit lui, primele indicii arată că „depozitul face parte dintr-o rezervă mult mai importantă”, fără a da alte detalii.

Preşedintele turc a afirmat că Turcia va accelera în următoarele luni căutările de hidrocarburi în Mediterana orientală, ignorând apelurile Uniunii Europene.

„Vom accelera operaţiunile noastre în Mediterana odată cu desfăşurarea la sfârşitul anului a navei de foraj Kanuni, care în prezent este în întreţinere”, a declarat Erdogan, adăugând că speră „la descoperiri asemănătoare” celei de vineri.

O altă navă de foraj maritim şi mai multe de cercetare seismică au fost deja trimise în zonele din Mediterana orientală disputate între Turcia, Grecia şi Cipru.

Acum două săptămâni, Ankara a trimis nava Oruç Reis, escortată de nave de război, într-o zonă revendicată de Grecia, declanşând o escaladă a tensiunilor.

Descoperirile în ultimii ani a unor depozite importante de gaze în Mediterana orientală a stârnit interesul ţărilor riverane. Ankara s-a simţit exclusă şi a intensificat forajele unilaterale, stârnind nemulţumirea vecinilor şi a Uniunii Europene.

Alte știri de interes

Restricţii înăsprite în unele zone din nord-estul Angliei, din cauza creşterii numărului cazurilor de Covid-19

Mihnea Tudor

Regina Elisabeta a II-a îşi pierde tronul în Barbados

Mihnea Tudor

Noua Zeelandă ar putea să-și schimbe numele cu unul indigen

Mihnea Tudor

Ambasadorul SUA în China a demisionat

Mihnea Tudor

UE testează interoperabilitatea între aplicaţii de urmărire a Covid-19 în şase state

Mihnea Tudor

Sebastian Kurz: Austria a intrat în al doilea val de coronavirus

Mihnea Tudor

Erdogan, amenințare fără precedent la adresa Franței: Nu căutaţi ceartă cu Turcia!

Saghin Cristian

Efect neașteptat al pastilelor de Paracetamol

Mihnea Tudor

Trump i-a spus jurnalistului Bob Woodward că ştia în februarie că maladia Covid-19 este „o chestie mortală”, dar voia să o minimalizeze

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »