Eriksen, prima declaraţie după stopul cardiac: “Mă simt mai bine acum, dar vreau să înţeleg ce s-a întâmplat (…) Nu voi renunţa”

Eriksen, prima declaraţie după stopul cardiac: “Mă simt mai bine acum, dar vreau să înţeleg ce s-a întâmplat (…) Nu voi renunţa”
Eriksen, prima declaraţie după stopul cardiac: “Mă simt mai bine acum, dar vreau să înţeleg ce s-a întâmplat (…) Nu voi renunţa”

Jucătorul danez Christian Eriksen, care suferit un stop cardiac pe teren, sâmbătă, în timpul meciului cu Finlanda, a dat primele declaraţii, într-un interviu acordat Gazzetta dello Sport, de pe patul de spital, prin intermediul agentului său, informează lesoir.be.

“Mă simt mai bine acum, dar vreau să înţeleg ce s-a întâmplat. Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru ceea ce aţi făcut pentru mine. Nu voi renunţa”, a spus Eriksen.

Fotbalistul nu a avut niciodată probleme cardiace, iar examenele medicale efectuate până acum nu au identificat nicio cauză a stopului cardiac suferit sâmbătă.

“Mulţi jucători îşi refac moralul abia acum, ştiind că Eriksen va fi bine. Christian chiar se simte pregătit să joace. Trebuie doar să se odihnească acum. Eriksen va rămâne sub observaţie la Rigshospitalet din Copenhaga pentru câteva zile, dar este în afara oricărui pericol”, a reacţionat antrenorul danez Kasper Hjulmand.

Medicul naţionalei Danemarcei, Martin Boesen, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că fotbalistul Christian Eriksen a suferit un stop cardiac şi este în continuare în spital pentru a se afla cauza problemei, deoarece deocamdată nu există o explicaţie.

Întrebat cât de aproape a fost Erikson de moarte, Boesen a răspuns: “Era dus. I-am făcut manevre de resuscitare şi a fost un stop cardiac. Cât de aproape eram noi? Nu ştiu, l-am adus înapoi, a fost destul de rapid. Nu sunt cardiolog, aşa că nu pot spunee de ce s-a întâmplat, las asta pe seama experţilor. Acesta este unul dintre motivele pentru care el este încă în spital, ca să se descopere ce s-a întâmplat. El este treaz acum şi răspunde la întrebări relevant şi clar. Inima bate din nou”.

Jucătorul danez Christian Eriksen, în vârstă de 29 de ani, a căzut pe teren şi a avut nevoie de minute în şir de resuscitare, sâmbătă, la meciul cu Finlanda, de pe Stadionul Parken din Copenhaga, din Grupa B de la Euro-2020.

Jucătorii danezi au făcut un zid în jurul medicilor, pentru a-şi proteja coechipierul, asupra căruia se intervenea cu defribilatorul, iar unii se rugau.

Pe teren a intrat şi soţia fotbalistului.

După minute bune, arbitrul englez Anthony Taylor a trimis jucătorii finlandezi la cabine. 

Eriksen a fost scos de pe teren cu targa, aceasta fiind camuflată aproape total de un material alb ţinut în jur de personalul medical, pentru a nu se vedea în interior. Totuşi, în social media au apărut imagini cu Eriksen pe targă, în care jucătorul părea conştient. 

Meciul s-a reluat după aproape două ore şi a fost câştigat de Finlanda, cu 1-0.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Eriksen meci primele declaratii stop cardiac
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes