Eu acum ce mă fac dacă pierde??!

O întâmplare cu parfum comico-tragic mi-a revenit cu obstinație astăzi in minte, făcându-mă să zâmbesc ușurel vinovată pe tot parcursul zilei! Acum ceva vreme aveam o vecină, hai să nu îi zicem discret dusă, no, hai sa fim politicoși și să ne referim la ea ca la o personană specială. Foarte specială! Era o vreme, poate e și acum, dar am pierdut eu contactul cu plutonul, când era foarte agreat de către agențiile publicitare sistemul ăla de promovare a produselor, sigur îl țineti și voi minte: cumpărai un suc, o bere sau mai știu eu ce și pe baza trimiterii etichetei sau a unui cod la nu’sh ce căsută poștală, puteai spera la un câștig, o altă bere, un alt suc, o șapcă inutilă sau, după caz, pentru cei atinși de soartă, o mașină!

OPINIE de Gabriela Ibens, Antwerpen

Eh, închipuiți-vă că într-o bună diminecioară, în ușă îmi apare fata asta, vecina, bocită toată, fumând agitată țigară de la țigară și tremurând!

– Ce ai, fată?! o întreb un pic speriată, cu toate că știam că nu are chiar tot mobilierul așezat frumos în mansardă.
– Am făcut o prostie cât mine de mare!!! mi-a răspuns sughițând a plâns! Băi, când auzi chestii din astea, păi lași totul baltă și sari să ajuți omul!
– Aoleu! Ce-ai pățit?! insist, ignorând beculețul ăla roșu care îi tot pâlpâia deasupra capului…
– Știi concursul ăla cu mașina de la capacele de de bere?

Îhî, îl știam… și am continuat să mă uit la ea cu ochi întrebători!

– Am trimis deja șaaaaaseeee coduri!!!
– Și?!
– Ce mă fac dacăăăă câștiiig???!
– Haaaaaaaa???
– Poi, da! Ce, eu am bani să plătesc impozitul pe ea?! Că aia e mașină scumpă și eu abia azi dimineață am realizat că nici nu am unde să o țin!

Pam! Pam!!!

Azi dimineața m-am trezit cu sentimentul clar că tre’ să bag viteză, că am treabă și că ar fi bine să n-o mai aburesc aiurea pe miriște și să purced la ceea ce , in mintea mea, îmi devenise menire: AVEAM SĂ SALVEZ LUMEA!!!
“Ce drac’ o mai fi și asta?”, vă întrebați… și bine faceți!

Eu nu știu care e superputerea voastră, dar când e vorba de visat, pe mine nu mă întrece nimeni, băi nene! Aș putea participa fără nici o zvâcnire la Campionatul Modial de Visat în Culori Viteză cu speranța clară de a ocupa un onorabil loc pe podium!

Domnul Trump nu îmi este exagerat de drag, în sensul că abia de îl înghit, dar asta nu l-a împiedicat să-mi vină azi noapte în vizită… în vis, nu vă ambalați, doar în vis!
Sunteți pregătiți, daaaaaa???! Eu îi eram consilier pe probleme de înot unuia dintre copii și am să vă rog să nu insistați și să nu mă întrebați nimic în legătură cu fantasma asta! Nu mă încurcă prea tare înotul, nu am mai înotat de omiecincisuteșaptezecișicinci de ani așa că nu vă pot furniza nici o explicație plauzibilă.
Mi-am zis eu că dacă tot am treabă prin bătătura lor, ia hai să fac un pustiu de bine să-l bag în seamă și pe ăl bătrân…

Era prima lui zi de apariție în public de după boleșniță și omul nu era tocmai regulamentar împachetat, în sensul că era în ținută de casă, adică pijama oficială cu steagul Americii pe buzunărelul de la piept și nu era pieptănat după modelul consacrat, având în loc de construcția aia elaborată din păr care pare de împrumut și care mie îmi da fiori de cate ori o văd, un fel de mochețică decolorată, dar care era infinit mai OK ! Ce mai încoace încolo, semăna a om! Am decis că era un prilej prielnic să-l ajut, așa că mi-am zis că nu e un moment oportun să fac economie de sfaturi stilistice și i-am marturisit că puteam să bag mâna în foc că e chel și că parerea mea e ca l-ar avantaja decizia de a renunța la animalul ăla mort care îi zace în creștetul capului și de a accepta realitatea! Te-a părăsit părul, aia e! Asumă-ți, Donalde! Ar fi, acum înainte de alegeri, un semn pentru electorat de claritate în decizii și de gândire novatoare.

S-a uitat uimit la mine, a zâmbit, băi și dacă vă puteți imagina, nu m-a crezut și mi-a ignorat sfatul!

Ce voiam să vă întreb, acum, dacă pierde ăsta alegerile, ar trebui să mă simt aiurea ca n-am insistat sau e numai vina lui ca nu m-a ascultat?!

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

alegeri sua trump Eu acum ce mă fac dacă pierde gabriela ibens ibens trump parul lui trump trump
Gabriela Ibens
Gabriela Ibens este contributor pe site-ul stiripescurt.ro, romancă stabilită în Antwerpen, Belgia.

Alte stiri de interes