Opinii Recomandate

Eu acum ce mă fac dacă pierde??!

O întâmplare cu parfum comico-tragic mi-a revenit cu obstinație astăzi in minte, făcându-mă să zâmbesc ușurel vinovată pe tot parcursul zilei! Acum ceva vreme aveam o vecină, hai să nu îi zicem discret dusă, no, hai sa fim politicoși și să ne referim la ea ca la o personană specială. Foarte specială! Era o vreme, poate e și acum, dar am pierdut eu contactul cu plutonul, când era foarte agreat de către agențiile publicitare sistemul ăla de promovare a produselor, sigur îl țineti și voi minte: cumpărai un suc, o bere sau mai știu eu ce și pe baza trimiterii etichetei sau a unui cod la nu’sh ce căsută poștală, puteai spera la un câștig, o altă bere, un alt suc, o șapcă inutilă sau, după caz, pentru cei atinși de soartă, o mașină!

OPINIE de Gabriela Ibens, Antwerpen

Eh, închipuiți-vă că într-o bună diminecioară, în ușă îmi apare fata asta, vecina, bocită toată, fumând agitată țigară de la țigară și tremurând!

– Ce ai, fată?! o întreb un pic speriată, cu toate că știam că nu are chiar tot mobilierul așezat frumos în mansardă.
– Am făcut o prostie cât mine de mare!!! mi-a răspuns sughițând a plâns! Băi, când auzi chestii din astea, păi lași totul baltă și sari să ajuți omul!
– Aoleu! Ce-ai pățit?! insist, ignorând beculețul ăla roșu care îi tot pâlpâia deasupra capului…
– Știi concursul ăla cu mașina de la capacele de de bere?

Îhî, îl știam… și am continuat să mă uit la ea cu ochi întrebători!

– Am trimis deja șaaaaaseeee coduri!!!
– Și?!
– Ce mă fac dacăăăă câștiiig???!
– Haaaaaaaa???
– Poi, da! Ce, eu am bani să plătesc impozitul pe ea?! Că aia e mașină scumpă și eu abia azi dimineață am realizat că nici nu am unde să o țin!

Pam! Pam!!!

Azi dimineața m-am trezit cu sentimentul clar că tre’ să bag viteză, că am treabă și că ar fi bine să n-o mai aburesc aiurea pe miriște și să purced la ceea ce , in mintea mea, îmi devenise menire: AVEAM SĂ SALVEZ LUMEA!!!
“Ce drac’ o mai fi și asta?”, vă întrebați… și bine faceți!

Eu nu știu care e superputerea voastră, dar când e vorba de visat, pe mine nu mă întrece nimeni, băi nene! Aș putea participa fără nici o zvâcnire la Campionatul Modial de Visat în Culori Viteză cu speranța clară de a ocupa un onorabil loc pe podium!

Domnul Trump nu îmi este exagerat de drag, în sensul că abia de îl înghit, dar asta nu l-a împiedicat să-mi vină azi noapte în vizită… în vis, nu vă ambalați, doar în vis!
Sunteți pregătiți, daaaaaa???! Eu îi eram consilier pe probleme de înot unuia dintre copii și am să vă rog să nu insistați și să nu mă întrebați nimic în legătură cu fantasma asta! Nu mă încurcă prea tare înotul, nu am mai înotat de omiecincisuteșaptezecișicinci de ani așa că nu vă pot furniza nici o explicație plauzibilă.
Mi-am zis eu că dacă tot am treabă prin bătătura lor, ia hai să fac un pustiu de bine să-l bag în seamă și pe ăl bătrân…

Era prima lui zi de apariție în public de după boleșniță și omul nu era tocmai regulamentar împachetat, în sensul că era în ținută de casă, adică pijama oficială cu steagul Americii pe buzunărelul de la piept și nu era pieptănat după modelul consacrat, având în loc de construcția aia elaborată din păr care pare de împrumut și care mie îmi da fiori de cate ori o văd, un fel de mochețică decolorată, dar care era infinit mai OK ! Ce mai încoace încolo, semăna a om! Am decis că era un prilej prielnic să-l ajut, așa că mi-am zis că nu e un moment oportun să fac economie de sfaturi stilistice și i-am marturisit că puteam să bag mâna în foc că e chel și că parerea mea e ca l-ar avantaja decizia de a renunța la animalul ăla mort care îi zace în creștetul capului și de a accepta realitatea! Te-a părăsit părul, aia e! Asumă-ți, Donalde! Ar fi, acum înainte de alegeri, un semn pentru electorat de claritate în decizii și de gândire novatoare.

S-a uitat uimit la mine, a zâmbit, băi și dacă vă puteți imagina, nu m-a crezut și mi-a ignorat sfatul!

Ce voiam să vă întreb, acum, dacă pierde ăsta alegerile, ar trebui să mă simt aiurea ca n-am insistat sau e numai vina lui ca nu m-a ascultat?!

Alte știri de interes

Mihai Voropchievici HOROSCOP rune 2 – 8 noiembrie 2020. Vin schimbări sau este nevoie de schimbări pentru unele zodii

Gloria Pascu

Simona Halep infectată cu Covid-19. Cum se simte campioana noastră

Mihnea Tudor

Europa, lovită de Covid în inimă: Guvernul de la Bruxelles instituie carantina în toată Belgia

Mihnea Tudor

Lanţ uman de la Clubul Colectiv până la Curtea de Apel Bucureşti, la cinci ani de la tragedie

Mihnea Tudor

Barometrul Europa FM: Opţiunile politice ale alegătorilor. Cine va câștiga alegerile

Mihnea Tudor

Rareș Bogdan, la 30 de ani de Colectiv: Ticăloșia, corupția, lenea, nepăsarea, incompetența trebuie combătute fără milă

Saghin Cristian

Preşedintele Iohannis a promulgat legea care permite decontarea tratamentului pe toată durata vieţii victimelor de la Colectiv

Mihnea Tudor

Ce se întâmplă dacă un pacient asimptomatic, aflat sub monitorizarea medicului de familie, va prezenta simptome

Gloria Pascu

Nicuşor Dan, după jurământ: Să încep cu mottoul pe care şi l-a ales acum 30 de ani Liga Studenţilor

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »