Euro Under21 2021: România – Olanda rezultat final care ne dă speranțe în grupă

România - Olanda rezultat final care ne dă speranțe în grupă
România - Olanda rezultat final care ne dă speranțe în grupă

Reprezentativa de tineret a României a terminat la egalitate, scor 1-1, cu selecţionata similară a Ţărilor de Jos, în meciul de la Budapesta contând pentru prima etapă a grupei A a Campionatului European Under21.

Olandezii au deschis scorul în minutul 16, prin Schuurs.

Tricolorii au egalat prin Ciobanu, în minutul 20.

România – Olanda echipele din teren

România: Vlad – Haruţ, Ciobotariu, Paşcanu – Boboc, Olaru, Marin, Ciobanu, Moruţan (Itu ’88) – Ganea (Petre ’80), Măţan (Oaidă ’72). Selecţioner: Adrian Mutu.

Ţările de Jos: Scherpen – Zeefuik, Schuurs, Teze, Bakker – Reis, De Wit, Koopmeiners – Lang (Brobbey), Boadu (Gakpo ’64), Kluivert. Selecţioner: Erwin Van De Looi.

Cartonaşe galbene: Marin ‘45+1, Ganea ’68 / Zeefuik ’68, Koopmeiners ‘77

Confruntarea a fost arbitrată de elveţianul Sandro Schärer, ajutat de Stephane De Almeida şi Bekim Zogaj, iar rezervă a fost italianul Maurizio Mariani.

În aceeaşi grupă, la Szekesfehervar, Germania a învins Ungaria, scor 3-0 (goluri Nmecha ’61, Baku ’66, ’73).

În etapa următoare, programată sâmbătă, România va întâlni Ungaria la Budapesta, iar Germania va juca împotriva Ţărilor de Jos, la Szekesfehervar. Ultima etapă programează, la 30 martie, meciurile Ţările de Jos – Ungaria şi Germania – România.

Faza grupelor Campionatului European se va încheia la 31 martie, iar fazele eliminatorii vor avea loc în perioada 31 mai – 6 iunie.

Naţionala României se află pentru a doua oară consecutiv la un turneu final, după ce în 2019 a ajuns până în semifinale.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

adi mutu euro under 21 2021 România - Olanda rezultat final care ne dă speranțe în grupă romania olanda rezultat romania tarile de jos rezultat final romania u21 romania under 21
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes