Eurodeputatul Rareș Bogdan a explicat ce bani va accesa România din sumele puse la dispoziție de Uniunea Europeană

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a explicat în emisiunea lui Mădălin Ionescu de ieri ce se va întâmpla cu banii alocați României, ca țară care a sprijinit refugiații ucraineni.

De asemenea, el a amintit și de sancțiunile împotriva Rusiei, sancțiuni care au repercusiuni la nivel global:

”În Ucraina sunt lucruri care dor, lucruri care arată, pur și simplu, o agresare a umanității, iar lucrurile acestea nu vor putea fi trecute cu vederea. Iar drama prin care trece Ucraina poate fi dublată de o dramă prin care rușii de bună credință, rușii care nu-l iubesc pe Putin, o trăiesc și de asemenea o vor trăi, pentru că sancțiunile împotriva Rusiei vor continua. Sancțiunile împotriva Rusiei sunt deja la o scară cum nu cred că se aștepta Kremlinul să le resimtă. Pe de o parte, aceste sancțiuni privesc cetățeanul rus și companiile rusești, pe de altă parte vor afecta viața tuturor europenilor, pentru că, invariabil, și noi vom fi afectați.

În Europa, criza se va manifesta la un moment dat pentru că peste 50% din totalul cerealelor care erau folosite pe piața europeană veneau din Ucraina. România are și ea nevoie de bani. Comisia Europeană, Parlamentul European au aprobat 17 miliarde de euro, bani pentru sprijinirea celor șase state care primesc refugiați. România, din păcate, pentru că nu a folosit toți banii din exercițiul anterior și a mai rămas cu 12,4 miliarde, deși 3,7 miliarde urmează să intre aprobați de Comisie, România s-ar putea să nu poată să folosească banii aceia, să nu primească fonduri suplimentare și să ni se aloce din banii pe care nu a fost în stare să-i folosească, pentru că noi avem o absorbție de sub 60%.

Însă, noi vom lua bani pe refugiați, numai că… vom lua din banii noștri! Nu vom avea din cele 17 miliarde, din care 3,7 miliarde intră pe 1 mai și vor fi distribuiți statelor, ci s-ar putea – deocamdată se discută, nu este hotărât – ca România, spre exemplu, care are bani nefolosiți, să folosească din acei bani, dar noi nu-i pierdem pentru că mai avem timp din actualul exercițiu.

În România, întrebarea mea este dacă vom reuși să punem în practică și vom înțelege momentul, dar eu sper că și cu ajutorul mass-media, care are un rol foarte important, se va areuși a se atrage atenția politicienilor asupra problemelor nerezolvate!”, a explicat Rareș Bogdan, la Mădălin Ionescu Show, de săptămâna aceasta.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

bani europenibani pentru refugiatirares bogdanrars bogdan
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes