Eurodeputatul Rareș Bogdan, despre aderarea la OCDE: Vom fi priviți cu alți ochi ca destinație de investiții

Euroeputatul Rareș Bogdan, despre aderarea la OCDE: Vom fi priviți cu alți ochi ca destinație de investiții. Sursa foto: captura video
Euroeputatul Rareș Bogdan, despre aderarea la OCDE: Vom fi priviți cu alți ochi ca destinație de investiții. Sursa foto: captura video

Rareș Bogdan, europarlamentar liberal, a declarat că prin aderarea României la OCDE, proiect coordonat de premierul Nicolae Ciucă, țara noastră va avea „acces și la cele mai bune analize și informații de natură să ajute dezvoltarea noastră”.

Rareș Bogdan a transmis de la Bruxelles, într-un comunicat de presă, că România a intrat în linie dreaptă pentru aderarea la OCDE. Acesta a precizat că în cadrul conferinței de la Paris, din 9-10 iunie, urmează să fie aprobată foaia de parcurs a țării noastre.

Iată că se poate! După ce premierul Nicolae Ciucă a revitalizat proiectul aderării României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, club select din care fac parte 38 de state, OCDE va aproba, în cadrul Conferinței de la Paris (9-10 iunie) foaia noastră de parcurs. Este extrem de important pentru bonitatea noastră ca țară, practic vom avea acces la finanțări în condiții superioare.

Vom avea acces și la cele mai bune analize și informații de natură să ajute dezvoltarea noastră, dar de ce să nu recunoaștem, statutul de membru înseamnă validarea strategiei și politicilor economice asumate de Guvernul Ciucă, respectarea unor standarde extrem de dificil de atins. Nu în ultimul rând, vom fi priviți cu alți ochi ca destinație de investiții și vom putea să participăm la proiecte cu impact global”, a transmis europarlamentarul.

Rareș Bogdan a precizat că invitația de aderare a fost transmisă României la sfârșitul lui ianuarie, iar astăzi, premierul a evaluat stadiul țintelor asumate, în cadrul Comitetului interministerial România-OCDE, pe care-l prezidează.

România a cerut să adere la OCDE acum 18 ani, dar apoi a ratat câteva șanse. Acceptarea proiectelor din foaia de parcurs înseamnă că România îndeplinește standardele și practicile OCDE și va avea acces la avantaje economice care decurg din statutul de membru. Să nu uităm că membrii OCDE dețin 70% din producția și comerțul global și 90% din nivelul mondial al investițiilor străine directe”, a mai spus Rareș Bogdan.

Evaluarea Foii de Parcurs

Amintim că, Nicolae Ciucă a prezidat joi, în calitate de coordonator naţional, o nouă reuniune a Comitetului Interministerial pentru coordonarea relaţiilor României cu Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, aceasta fiind a doua desfăşurată după invitaţia adresată ţării noastre, în luna ianuarie, de a demara negocierile de aderare la acest for inter-guvernamental, se arată într-un comunicat al Guvernului.

La reuniune a fost evaluată situaţia îndeplinirii ţintelor incluse în prima parte a Foii de Parcurs transmisă României, în perspectiva Conferinţei Ministeriale anuale a OCDE, programată pentru 9-10 iunie, la Paris, când este prevăzută aprobarea în bloc a proiectelor Foilor de Parcurs ale tuturor ţărilor invitate să adere la Organizaţie, mai menţionează sursa citată.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

aderare ocde destinatie de investitii investitii romania rares bogdan
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes