Europa, lovită de Covid în inimă: Guvernul de la Bruxelles instituie carantina în toată Belgia

Europa, lovită de Covid în inimă: Guvernul de la Bruxelles instituie carantina în toată Belgia
Europa, lovită de Covid în inimă: Guvernul de la Bruxelles instituie carantina în toată Belgia

Premierul belgian Alexander De Croo a anunțat vineri seară că Belgia va impune din nou măsurile drastice, pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2, a internărilor în spitale și a deceselor.

Țara noastră se află într-o stare de urgență sanitară. Presiunea este imensă, așa cum ați văzut fără îndoială în ultimele zile”, a spus prim ministrul Belgiei.

În contextul creșterii accelerate a numărului focarelor, Belgia este forțată să revină la o carantină strictă, măsură care a mai fost impusă în primăvară și care a permis o reducere a contaminării.

”În momentul de față, există o singură alegere și aceasta este pentru noi toți să susținem sectorul nostru de asistență medicală cât de mult putem. Trebuie să ne limităm cât mai mult posibil contactele fizice”, a declarat premierul.

Decizia a fost luată în contextul în care numărul de noi cazuri a început să crească din nou în Belgia, la fel ca în majoritatea statelor europene, după redeschiderea unităților de învățământ şi relaxarea măsurilor restrictive.

„Ne întoarcem într-un blocaj strict, care are un singur scop: să ne asigurăm că sistemul nostru de sănătate nu se prăbușește”, a mai spus De Croo.

Noile măsuri de restricție vor intra în vigoare începând de duminică seara și vor rămâne în vigoare până la data de 13 decembrie.

Este permis un singur contact apropiat per familie pe săptămână. „Regula celor 4 contacte sociale dispare. Veți putea invita o singură persoană la un moment dat acasă ”, a explicat premierul. Afacerile neesențiale trebuie să se închidă. Cu toate acestea, este posibil să primiți comenzi livrate sau să ridicați articole (Take-Away și Click and Collect), cum ar fi restaurantele.

La nivel european, Belgia este sever afectată de al doilea val al pandemiei de Covid-19. Vineri au fost identificate 23.921 infecții, marcând cel mai mare număr de infecții înregistrate într-o zi de la debutul crizei pandemice.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

bruxelles carantina carantina belgia coronavirus belgia restrictii belgia
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes