Europarlamentarul Dan Motreanu: Negociatorii europeni au ajuns la un acord privind standardele de comercializare pentru diverse produse alimentare

Dan Motreanu, europarlamentarul PNL, anunță că negociatorii Parlamentului European și Consiliului au ajuns la un acord privind standardele de comercializare pentru produse precum mierea, sucurile de fructe sau gemul, iar modificările la Directiva mierii vizează protejarea apicultorilor din UE de concurența neloială.

”Modificările la Directiva mierii vizează protejarea apicultorilor din UE de concurența neloială, reducerea importurilor de miere frauduloasă și creșterea transparenței în beneficiul consumatorilor.

Țările în care a fost produsă mierea vor fi enumerate pe etichetă în ordinea descrescătoare a proporției. Pe etichetă se va indica procentul exact al fiecărei țări de proveniență. Sunt modificări la care am lucrat în comisiile de specialitate și de care vor beneficia și apicultorii români. România este țara cu cel mai mare număr de stupi din Uniunea Europeană.

Mierea românească este calitate și respectă normele UE. Însă, producătorii români de miere se confruntă cu afluxul de miere ieftină și potențial frauduloasă din afara UE. De asemenea, modificările sunt benefice pentru consumatori, oferindu-le mai multe informații.

Potrivit acordului negociat între reprezentanții Consiliului și cei ai Parlamentului European, statele membre pot decide că obligația de a indica procentajul se va aplica doar pentru patru țări cu cotele cele mai mari, dacă acestea reprezintă mai mult de 50% din greutatea amestecului.”, declară europarlamentarul pe pagina sa de Facebook.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

dan motreanudirectiva mieriistandarde europenestandarde miere
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes