Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan, îndemn de la Bruxelles, după ce Austria a votat împotriva aderării României la spaţiul Schengen

Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne al Uniunii Europene (JAI) a respins, joi, intrarea României și Bulgariei la Schengen și a acceptat doar cererea Croației. Votul împotrivă al Olandei a venit ca urmare a faptului că România și Bulgaria sunt la pachet. Olanda ar fi explicat în minuta ședinței că e de acord cu intrarea României în Schengen, dar împotriva intrării Bulgariei.

Rareş Bogdan îndeamnă la boicot după ce Austria a votat împotriva aderării României la Schengen: ”Toate companiile de stat şi toate firmele care au conturi la Erste şi la Raiffeisen să le închidă de urgenţă”

„Olanda nu a votat împotriva noastră, a votat doar Austria, într-un mod incalificabil. Din momentul acesta îi rog pe români şi autorităţile statului să acţioneze în consecinţă. Doresc ca toate companiile de stat, începând cu Romgaz, Transgaz, Hidroelectrica, Electrica, şi toate companiile care au conturi la Erste şi la Raiffeisen să închidă de urgenţă conturile şi cardurile bancare.

Ceea ce a făcut Austria astăzi este o sfidare la adresa României, a bunelor relaţii ale României, iar cancelarul Karl Nehammer şi ministrul Gerhard Karner şi-au izolat ţara într-un mod incalificabil. Au venit cu argumente false, au minţit, au afirmat că au fost în ultimii ani presiuni pe firmele Schweinhofer şi OMV. Este o minciună scruntată, nu a fost nicio presiune asupra companiilor austriece, din contră.

Au afirmat că suntem ruta Balcanilor de est, de unde ajung zeci de mii de refugiaţi în Austria. Este o minciună. Nu au ajuns pe rutele din România decât 1.400 de refugiaţi, toţi controlabili, pe care am acceptat să-i primim înapoi.

Au afirmat că o bună parte dintre afganii şi indienii care sunt pe teritoriul Austriei au intrat prin România, le-am arătat prin cifre confirmate de Frontex că nu s-a întâmplat acest lucru. În acest moment, Austria s-a plasat împotriva intereselor României”, a spus europarlamentarul PNL Rareş Bogdan, joi, la România TV.

De asemenea, el a spus că Germania a fost avocatul României astăzi. Totodată Luxemburg și Franța au susținut cu vehemență aderarea României la spațiul Schengen.

“Cele trei țări s-au comportat admirabil față de România”, a afirmat politicianul.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

boicot austriarares bogdanrares bogdan boicotschengenvot schengen
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes