Europarlamentarul Rareș Bogdan a fost ales raportor al EPP pentru Petiția Schengen

Europarlamentarul Rareș Bogdan a fost ales raportor al EPP pentru Petiția Schengen
Europarlamentarul Rareș Bogdan a fost ales raportor al EPP pentru Petiția Schengen

”Am bucuria să vă anunț că am fost ales raportor al EPP pentru Petiția Schengen”, anunță europarlamentarul liberal Rareș Bogdan.

Petiția se va transforma în proiect de rezoluție și a fost susținută exact acum o lună în plenul Comisiei PETI a Parlamentului European de inițiatorul ei, Răzvan Nicolescu, în numele Asociației pentru Energie Curată.

În petiție se cere aducerea Consiliul UE în fața Curții Europene de Justiție ”pentru lipsa de bună-credință în a acționa și pentru veto-ul abuziv al Austriei”.

Curtea de Justiție trebuie să constate încălcarea dreptului la liberă circulație, unul dintre pilonii Uniunii Europene. Țara noastră respectă termenii Acordului Schengen, îl și aplică de o grămadă de ani, Comisia a cerut Consiliului să ridice restricțiile de circulație, Parlamentul European a cerut același lucru prin două rezoluții, dar totuși, cineva și-a bătut joc de români.

Această situatie trebuie să înceteze! Ca europarlamentar român, utilizez toate pârghiile legale. La fel fac și colegii mei. Dacă tratatele, acordurile, actele normative după care functionează UE sunt tratate discreționar, unde e statul de drept? Sau respectarea statului de drept este o obligație doar pentru estul Europei?”, susține Rareș Bogdan, într-un comunicat.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

aderare schengen petitie schengen raportor petitie schengen rares bogdan rares bogdan raportor
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes