Europarlamentarul Rareș Bogdan, dezvăluire care poate zgudui Europa, după o discuție cu fostul cancelar austriac Kurz

Europarlamentarul Rareș Bogdan
Europarlamentarul Rareș Bogdan

Aderarea la spațiul Schengen rămâne un subiect fierbinte pe agenda europarlamentarului liberal Rareș Bogdan, implicat în discuțiile cu partenerii europeni pentru a depăși impasul creat de votul negativ al Austriei. În acest context, liberalul și-a amintit că a avut o scurtă discuție cu Sebastian Kurz, fost cancelar al Austriei, iar ceea ce i-a spus acesta nu pare a fi de bun augur.

“Astăzi, la reuniunea informală care pregăteşte cele două întruniri oficiale unde se va putea pune pe ordinea de zi, la vot, extinderea Spaţiului Schengen, va fi o discuţie, pentru că, din punctul meu de vedere, cred că România trebuie să exploateze la maximum această fereastră de oportunitate pe care o are cu Suedia, care şi-a schimbat complet atitudinea şi care este dispusă, conform declarației făcute de premierul suedez, în plenul de la Strasbourg, săptămâna trecută, în momentul predării preşedinţiei Consiliului. Acesta este dispus practic să pună pe ordinea de zi extinderea Spaţiului Schengen”, a precizat Rareș Bogdan, marți, la Antena 3.

”Sigur că toate discuţiile vor fi duse după momentul în care Austria va avea alegeri – pe 29, duminică – care vor schimba puţin configurația şi atitudinea Austriei, chiar dacă ultimele declaraţii lui Nehamer au fost extrem de dure şi păreau destul de inflexibile”, a mai spus europarlamentarul.

O chestiune care m-a şocat

“România este vitală în zonă, din cauza situației politice din Turcia, din cauza situaţiei instabile din Bulgaria. România este practic o insulă de stabilitate pe zona estică a NATO şi un culoar important de schimburi economice. Cred că trebuie să amintim toate aceste lucruri partenerilor noştri.

Eu îmi amintesc că, anul trecut, în ianuarie, când încă era Sebastian Kurz cancelar al Austriei, la Berlin, l-am întrebat ce reprezintă pentru ei SUA şi a spus că “un partener de neînlocuit”. Şi am întrebat imediat după: “Dar Rusia?”. Şi mi-a zis o chestiune care m-a şocat şi mi-a rămas în minte: “Un partener de neclintit”, a spus Rareș Bogdan.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

discutie cancelar austrian discutie rares bogdan europarlamentarul rares bogdan rares bogdan schengen
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes