Europarlamentarul Rareș Bogdan: Este oficial: România în Schengen din martie 2024, după 5 luni de negocieri crâncene

Europarlamentarul Rareș Bogdan
Europarlamentarul Rareș Bogdan

”Este oficial: România în Schengen din martie 2024. Să nu uităm că și alte state (Italia, Austria, Grecia etc) au intrat în etape. După 5 luni de negocieri crâncene, în care în ultimele 3 zile s-a trecut de la agonie la extaz, iar la agonie, și din nou la negocieri, negocieri si din nou negocieri, Consiliul UE a votat deschiderea Schengen pentru România și Bulgaria”, anunță europarlamentarul liberal Rareș Bogdan.

”România va putea emite vize Schengen începând din martie, iar negocierile continuă până la integrarea deplină, nu doar aerian și maritim. Important este că vom fi în interior și putem negocia mai ușor. Mult mai ușor! Ursula von der Leyen (președinta Comisiei), Margaritis Schinas (vicepreședinte), Charles Michel (președintele Consiliului), Roberta Metsola (președinta Parlamentului European) și MAE german au salutat acum câteva minute intrarea României în Schengen Area. Conform Deciziei din această seară, în cursul anului 2024, Consiliul se obliga sa depuna eforturi pentru eliminarea controalelor si la frontiera terestră si feroviară.

Subliniez: Intrarea în Spațiul Schengen a fost prioritatea absolută a președintelui României, Klaus Iohannis, și a PNL. Presedintele a jucat inteligent, păcat că anumite lucruri nu pot fi divulgate acum (poate în memorii, peste niște ani). Eforturile ministrului Afacerilor Interne, Catalin Predoiu (PNL), ale miniștrilor de Interne anteriori (PNL), ale ministrului Afacerilor Externe, Luminita Odobescu, (PNL), presiunile făcute de europarlamentarii romani, conlucrarea perfecta pe acest Proiect între președinții celor doua partide de guvernământ care formează actuala Coaliție de Guvernare, susținerea fără echivoc a președinției spaniole, pozițiile ferme, fără niciun strop de ezitare, ale Popularilor Europeni (Epp), prin Manfred Weber, au contribuit la decizia din această seară.

Coaliția de guvernare din România a dus o luptă la baionetă, a câștigat o bătălie importantă, însă lupta continuă. Sunt bucuros că PNL a reusit în această bătălie! Foarte bucuros si le multumesc tuturor celor care au pus umărul acum sau in ultimii 2 ani pentru realizarea acestui Proiect de țara. Nu pot sa le scriu aici si acum numele tuturor……, însă ii asigur ca știm ce au facut pentru Romania si romani! După 1 an si 3 săptămâni de la nedreptatea crâncenă de atunci, aceasta e razbunata partial.

Doamne ajută! Bunul Dumnezeu sa ocroteasca ROMANIA! Mergem înainte!”, mai scrie în comunicatul său europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, liderul delegației României în PPE.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

aderare schengenrares bogdanromania in schengenschengen
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes