Europarlamentarul Rareş Bogdan, mesaj la doi ani de începutul războiului din Ucraina: Orice slăbiciune, orice șovăială în a ajuta Ucraina să câștige războiul ne poate costa foarte mult

Într-un mesaj, postat pe paginile sale de socializare, la comemorarea celor 2 ani de invazia rusă în Ucraina, europarlamentarul Rareș Bogdan a amintit de soarta crudă a copiilor ucraineni, mai ales cei care au ajuns în România, unde au primit ajutor

“Nu putem spune că am obosit. Oboseala şi indiferența ne vor costa liniștea noastră și a copiilor români. Acum 2 ani, copilașii ucraineni au fost luați de mânuță, urcați în spate alături de pisică și mașinuța preferată, păpușa și ursuleții de pluș și nevoiți să plece din leagănul lor pentru patrii de împrumut” a transmis Rareş Bogdan pe Instagram, la doi ani de începutul invaziei ruse în Ucraina.

“Câtă deznădejde, câtă suferință și câte lacrimi au curs pentru tații lor uciși la datorie noi nu putem decât să bănuim. 7 milioane de ucraineni au trecut deja prin România. Poporul nostru, ROMÂNII, nu ezită să sară în ajutor, căci cunoaștem prea bine propriile suferințe… Și nu s-a terminat.

După 2 ani de la atacarea furibundă a Ucrainei, nimeni nu poate spune cât va mai dura cea mai mare invazie de după al doilea Război Mondial. Știm însă cu toții un lucru: orice slăbiciune, orice șovăială în a ajuta Ucraina să câștige războiul ne poate costa foarte mult. Poate chiar totul! Dacă Ucraina cade, urmează Moldova. Imaginați-vă o graniță cu Putin, nave rusești la Sulina etc. În nemernicia asta, Kremlinul nu poate fi crezut nicio secundă că are intenții bune!

Dacă Ucraina cade, să ne ferească Dumnezeu! Orice ezitare este interpretată de agresor drept dezbinare. Europa trebuie să fie mai unită ca oricând. Știți de ce? Am multe argumente, dar gândiți-vă doar la unul: Mii de copii ucraineni au fost răpiți pentru a fi transformați în soldați ai lui Putin. Imaginați-vă că sunt ai noștri.

Dacă Ukraina cade, Moldova este în pericol mortal iar România si Polonia, plus Țările Baltice vor fi sub o uriașă presiune. Nu ignorați nimic, 650 de km este lungimea totală a graniței cu Ukraina! Nu trăim doar în Andaluzia, Algarve , Glasgow sau in Brighton, trăim la Tulcea, Galați, Brăila, Botoșani, Suceava, Satu Mare, Maramureș, Iași, BistrițaNasaud, Vaslui sau Constanța” a mai transmis europarlamentarul liberal.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

mesaj rares bogdan rares bogdan rares bogdan mesaj ucraina
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes