Europarlamentarul Rareş Bogdan, pariu pe SCHENGEN: Șansele sunt mai mari ca oricând

Europarlamentarul Rareş Bogdan, pariu pe SCHENGEN
Europarlamentarul Rareş Bogdan, pariu pe SCHENGEN

Europarlamentarul PPE Rareş Bogdan a afirmat că, dacă ar fi să parieze ar face-o cu mult mai multă încredere pe intrarea României în Spaţiul Schengen, decât pe oricare dintre meciurile Cupei Mondiale de fotbal, precizând că nu există certitudinea sută la sută a aderării ţării noastre, dar că şansele sunt mai mari ca oricând.

Rareş Bogdan a fost întrebat, marţi, la Digi 24, dacă România şi-a luat adio de la Spaţiul Schengen. 

“După cum aţi văzut, alarma cu Suedia a fost una care a fost doar o alarmă. Suedia susţine prezenţa României în Spaţiul Schengen. De asemenea, Lucak Mandl şi Othmar Karas, ambii membri ai aceluiaşi partid Oeste, membri PPE, lideri ai europarlamentarilor din Austria, îl critică pe ministrul lor de Interne şi trebuie ştiut că ministrul de Interne austriac are alegeri în 23 ianuarie, în Austria Inferioară, acolo unde partidul său se află pe locul 3 pentru prima dată în ultimii 60 de ani. Deci a fost o declaraţie politică. Sunt convins că Lucian Bode şi toţi colegii mei, de la Bogdan Aurescu la preşedintele Iohannis şi la premierul Ciucă, împreună cu noi, vom reuşi să-i convingem atât pe cei din Austria, cât şi pei cei din Olanda că România este pregătită”, a precizat prim-vicepreşedintele PNL.

Întrebat dacă pariază pe vot pentru intrarea României în Schengen la începutul lui decembrie, Rareş Bogdan a răspuns: “Dacă ar fi să pariez, aş paria cu mult mai multă încredere în victoria României şi intrarea în Spaţiul Schengen decât în orice meci de fotbal de la Mondialele acestea, unde nu aş avea încredere. (…) Nu există certitudinea sută la sută, dar şansele României de a accede în Spaţiul Schengen sunt mai mari decât oricând, mai ales după ce astăzi Comisia a anunţat ridicarea MCV pentru România”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

pariu pe schengenrares bogdanrares bogdan schengen
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes