Europol: Polițiștii vor da sfaturi dacă tipul de mască purtată se asortează cu pardesiul sau cu tocurile de la pantofi! Invitație pentru Bode: Să facă o demonstrație

Polițiștii vor avea un al doilea job: croitor-filator si specialist în microfibre, este titlul unei postări de vineri seara a celor de la Sindicatul Europol, pe pagina lor de socializare, în care își arată supărarea că polițiștii ar trebui să verifice ”tipul și calitatea măștilor de protecție”, odată cu intrarea în vigoare a noilor măsuri de protecție anticovid la nivel național.

”Începând de mâine (sâmbătă – n.r.), odată cu intrarea în vigoare a noii Hotărâri de Guvern prin care polițiștii vor trebui să verifice tipul și calitatea măștilor de protecție purtate de populație, aceștia își vor putea asigura un al doilea job, în funcție de îndemânarea fiecăruia”, scriu cu ironie amară sindicaliștii, pe Facebook.

În același ton, politștii mai scriu că ”printre cele mai de interes meserii sunt cele de: croitor-filator, inginer textil, designer vestimentar și specialist în microfibre. Aceștia vor putea da, de asemenea, sfaturi dacă tipul mască purtată se asortează cu pardesiul sau cu tocurile de la pantofi, putând acorda astfel calificative și apreciind dacă oamenii au sau nu stil.”

Invitație pentru ministrul Bode

În final, ei își explică ironia, spunând că niciun polițist nu a fost insruit despre cum se fac aceste verificări și, mai ales, nu au calificăre pentru așa ceva:

”Lăsând gluma la o parte, cam aceasta este situația ridicolă în care vor fi puși colegii noștri de mâine când vor trebui să verifice tipul măștii și calitatea materialului din care acestea sunt confecționate. Pentru a fi bine edificați cu această nouă ”atribuție” îl rugăm chiar pe ministrul Lucian Bode să facă o lecție demonstrativă pentru toți polițiștii de verificare a măștii unei persoane. Reiterăm faptul că polițiștii nu au fost instruiți și nici nu au cunoștințele necesare pentru acest tip de verificări aberante”, își încheie Europol postarea

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

al doilea job politie control masca europol masti ffp2 meserie politisti sfaturi masca
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes