Eurovision 2023: VIDEO – Loreen, câştigătoarea ediţiei din 2012, va reprezenta Suedia

Eurovision 2023: VIDEO - Loreen va reprezenta Suedia
Eurovision 2023: VIDEO - Loreen va reprezenta Suedia

Suedia va fi reprezentată din nou la Eurovision de cântăreaţa Loreen, care a câştigat ediţia din 2012 a concursului muzical cu piesa “Euphoria”.

Cântăreaţa, în vârstă de 39 de ani, a triumfat sâmbătă seara cu melodia “Tattoo” în runda preliminară din Suedia pentru concursul Eurovision 2023, care va avea loc în luna mai în oraşul Liverpool.

Regatul Unit găzduieşte competiţia în numele Ucrainei, ţara câştigătoare din 2022, dar care se află în prezent într-o situaţie dificilă din cauza invaziei militare declanşate de Rusia.

Pe plan internaţional, Suedia era deja considerată de casele de pariuri ţara cu cele mai mari şanse să câştige cea de-a 67-a ediţie a Eurovision, chiar înainte ca Loreen să fie votată reprezentanta ţării în acest an la concursul muzical.

“Sunt atât de fericită că noi, în Suedia, susţinem tot ce am prezentat aici, ceva care trezeşte speranţa”, a declarat Loreen pentru postul suedez SVT.

Suedia a câştigat până acum şase ediţii ale concursului Eurovision – doar Irlanda reuşind să depăşească această performanţă.

Ultimul câştigător suedez a fost cântăreţul Mans Zelmerlöw cu melodia “Heroes”, la Viena, în 2015.

VIDEO – Loreen – Tattoo | Sweden | Official Music Video | Eurovision 2023

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

euphoria eurovision 2023 loreen loreen eurovision reprezentata suedia eurovision
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes