Eurovision cu SCANDAL! Directorul Teleradio-Moldova acuză juriul din ţara sa că a ignorat concurentul României

Vlad Ţurcanu, directorul Teleradio-Moldova, a acuzat juriul de la Chişinău că, spre deosebire de publicul moldovean care a acordat cele mai multe voturi artiştilor din România şi Ucraina, a ales să ofere cele mai multe puncte Ucrainei şi Marii Britanii, ignorând prestaţia României.

“Atitudinea juriului moldovean faţă de prestaţia artiştilor români pe scena concursului Eurovision nu este totuna cu atitudinea Republicii Moldova faţă de România”, făcând referire la faptul că publicul din Moldova a votat preponderent artiştii din România şi Ucraina, iar juriul nu a acordat niciun punct României.

Într-o intervenţie la TVR 1, Ţurcanu a declarat că nu s-a mai întâmplat ca un concurent din România la Eurovision să nu fie punctat de Chişinău.

“După cum se vede din statistica oferită de Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune, publicul telespectator din Republica Moldova a optat preponderent pentru, în ordine explicabilă prin suferinţele prin care trece vecinul din est, Ucraina şi România. Rămâne să înţelegem pe parcurs ce standarde înalte (atât de înalte încât sunt deocamdată inaccesibile publicului cu care se găseşte în disonanţă) a avut juriul moldovean în opţiunile sale, în componenţa: Ilona Stepan, Adriano Marian, Cristina Scarlat, Eugen Doibani şi Radmila Popovici”, a precizat Ţurcanu.

Republica Moldova a obţinut un punctaj final de 253 de voturi.

“Locul 7!!!! Locul 2 la televoting. Mulţumim!!!! Thank youuuu! Peace, Love, Folklore and Rock’n’Roll! Ukraine, Romania, felicitări!!! Europa, felicitări! Drag public, MULŢUMIM!”, au scris muzicienii de la Zdob şi Zdub.

România, prin wrs, s-a clasat pe locul 18 cu 64 de puncte (12 din partea juriilor naţionale).

Eurovision 2022 a fost câştigat de Ucraina, prin Kalush Orchestra cu piesa “Stefania”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

director tv moldovaeurovision scandaljuriu eurovisionteleradio moldova
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes