Evacuarea din Mariupol, AMÂNATĂ! Rușii nu se opresc din bombardamente

Evacuarea din Mariupol,AMÂNATĂ! Rușii nu se opresc din bombardamente. Sursa foto: Twitter
Evacuarea din Mariupol,AMÂNATĂ! Rușii nu se opresc din bombardamente. Sursa foto: Twitter

Evacuarea civililor din Mariupol a fost amânată, deoarece nu s-a respectat acordul de încetare a focului pentru coridoare umanitare. Acordul de încetare a focului pentru coridoare umanitare nu este respectat la Mariupol de către forţele armate ruse, a anunţat viceprimarul Serghei Orlov.

Evacuarea civililor, care trebuia să înceapă la ora 11.00, “se amână din motive de securitate”, deoarece forţele ruse “continuă să bombardeze Mariupol şi împrejurimile”, au anunţat autorităţile locale.

“Ruşii continuă să ne bombardeze şi să folosească artileria. Este o nebunie. Nu există încetare a focului în Mariupol şi nu există încetare a focului pe tot parcursul traseului. Civilii noştri sunt gata de evacuare, dar nu pot scăpa de sub bombardamente”, a spus el.

Într-un comunicat citat de BBC, primăria le-a cerut locuitorilor să se întoarcă în adăposturile lor şi să aştepte informaţii despre posibila lor evacuare.

Într-o declaraţie televizată, Oleksei Arestovici, consilier al preşedintelui ucrainean, a confirmat că încetarea focului nu a fost respectată pe deplin.

Încetarea focului era prevăzută pentru intervalul 11.00 – 16.00, iar civilii urmau să fie evacuaţi pe coridorul Mariupol – Nikolske – Rozivka – Polohî – Orîkhîv – Zaporojie.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

atac mariupol evacuare mariupol putincrime de razboi razboi ucraina
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes