Evoluția variantei Delta crește îngrijorarea în Europa. OMS recomandă mărirea numărului de teste gratuite anti-COVID-19

OMS recomandă mărirea numărului de teste gratuite anti-COVID-19
OMS recomandă mărirea numărului de teste gratuite anti-COVID-19

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) au făcut apel către guverne, pentru creșterea numărului de teste gratuite, în condițiile în care varianta Delta a devenit predominantă în Europa.

„OMS recomandă ca ţările să crească accesul la teste gratuite, dezvoltând secvenţierea, să stimuleze cazurile-contact să se plaseze în carantină şi cazurile confirmate să se izoleze, consolidând monitorizarea pentru a rupe lanţurile de transmisie şi a se asigura că persoanele asupra cărora planează cele mai mari riscuri sunt vaccinate”, a precizat organizaţia ONU.

Dintre cele 30 de state europene analizate, varianta Delta a devenit majoritară în 19 țări. În următoarele patru săptămâni, numărul de cazuri ar putea chiar să se dubleze, potrivit estimărilor ECDC.

30 de ţări sunt monitorizate de ECDC, dintre care 27 sunt ale Uniunii Europene (UE). Potrivit specialiștilor, nivelul de îngrijorare pe fondul creșterii numărului de infectări cu tulpina Delta a trecut dela „scăzut” la „moderat”. În Spania, Portugalia, Malta și Cipru, gradul de îngrijorare este „ridicat”.

Datele publicate institutul olandez RIVM arată că, în special, varianta mai infecțioasă a SARS-COV-2, Delta, a fost s-a transmis la persoane vaccinate în schemă completă. Circa 77% dintre pacienții noi de săptămâna trecută nu fuseseră vaccinați deloc, însă restul primiseră măcar o doză sau chiar pe ambele.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

evolutie deltaevolutie varianta deltarecomandari omsteste gratuitevarianta delta
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes