”Există o creştere constantă, relativ alarmantă, a numărului de cazuri de COVID-19”, anunță managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Florin Roşu, susţine că numărul pacienţilor care vin la spital cu COVID-19 este într-o creştere ”relativ alarmantă”, el precizând că, zilnic, în triajul unităţii medicale se prezintă 10-15 persoane cu simptomele acestei boli.

”În ultima perioadă am observat o creştere constantă, relativ alarmantă, a numărului de cazuri de COVID-19. În fiecare zi se prezintă 10-15 persoane în triajul spitalului cu simptomele acestei boli. Dintre acestea, cinci-şase persoane necesită internare. În prezent avem 45 de persoane internate în spital cu această boală”, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Florin Roşu.

Potrivit medicului ieşean, ”varianta de toamnă a acestei boli se caracterizează prin febră înaltă, dureri musculare şi modificări ale tranzitului intestinal”.

El le recomandă pacienţilor să se prezinte la spital imediat după ce apar primele simptome.

”Pacienţii vor beneficia de un consult de specialitate şi de analize specifice, iar tratamentul poate fi urmat la domiciliu”, a mai afirmat Florin Roşu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cazuri covidcazuri noi covid
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes