Experta OMS stă 60 de zile în România. Ea a fost și la New York în vârful pandemiei din SUA

O expertă OMS, care va asista guvernul în criza sanitară, va sta timp de 60 de zile în România. De asemenea, ea va aduce și 34.000 de teste PCR și 200 de concentratoare de oxigen, anunță Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

„Astăzi a ajuns în România, este expertă în managementul situațiilor de criză, a fost la New York anul trecut în perioada de impact maxim al pandemiei. Procedura este una standard pentru OMS când apare o situație de criză de sănătate publică într-un stat membru”, a spus Andrei Baciu, citat de B1Tv.

Reprezentanta OMS aduce în România 34.000 de teste PCR și 200 de concentratoare de oxigen, ca parte a efortului organizației.

„Ea va face o evaluare la nivel central și teritoriu, apoi va veni cu recomandări. Noi, la nivel guvernamental, suntem deschiși într-o situație de criză, ne bucurăm de orice asistență. E un mecanism care se activează pentru orice fel de criză la nivel internațional, pentru a facilita tot sprijinul pe care OMS îl poate acorda”, a mai anunțat Andrei Baciu.

Potrivit OMS, în ritmul actual de vaccinare, România va avea 70% acoperire vaccinală peste doi ani și jumătate.

Reprezentanții OMS au avut o discuție, luni, prin videoconferință, cu președintele Comitetului Național de Vaccinare din România, medicul Valeriu Gheorghiță, cu reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică și cu oficiali ai Ministerului Sănătății.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

criza sanitaraexperta omsoms in romaniasprijin oms romania
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes