Magazin

Experți americani, verdict: Coronavirusul este anihilat de razele de soare

Câțiva experții din Statele Unite ale Americii au descoperit că razele de soare puternice ar putea distruge noul coronavirus de pe suprafețe în proporție de 90%. Alte studii susțin că virusul poate fi anihilat de către soare în șase minute.

Manșonul protector al coronavirusului este degradat de căldura corpului. Astfel, vara și căldura soarelui ne vor ajuta să mai stopăm din răspândirea noului COVID-19, scrie DailyMail.

Studii separate au demonstrat că soarele poate distruge aproape în totalitate particulele de virus chiar din aer în doar șase minute. Virusul este un agent patogen care nu se poate autoreproduce, ci este multiplicat de celula parazitată.

Virusul este cea mai simplă formă de viață acelulară și nu este considerată o ființă vie. Ca structură, este format din genom viral, adică material genetic ADN sau ARN și o teacă sau un înveliș protector, de natură proteică, numită capsidă.

Cercetătorii au descoperit că în acest caz, soarele degradează această teacă a virusului, iar genomul este anihilat.

Vitamina D, esențială

Oamenii de știință susțin că vitamina D care este produsă de către organism în mod natural atunci când este expus la soare, accelerează sistemul imunitar și devine un scut de nădejde în fața virusurilor.

Medicii avertizează cu privire la tendința de creștere a numărului de infectări în întreaga lume, dar cercetătorii sunt de părere că este mult mai sigur să stai afară în soare, decât înăuntru, unde COVID-19 rezistă, iar infecția durează zile bune. Este foarte important să se păstreze distanța socială, atunci când oamenii aleg să se bucure de razele soarelui.

Alte știri de interes

Sute de elefanți au murit subit în Botswana – VIDEO

Mihnea Tudor

INVAZIE: Am ajuns să trăim într-o cușcă, iar maimuțele sunt libere pe străzi

Mihnea Tudor

Prognoza meteo ANM luna iulie – Anunțul meteorologilor începând de miercuri

Mihnea Tudor

Radu Banciu, mesaj pentru românii care nu respectă recomandările și normele de siguranță sanitară: ”Minimum 50.000 de fraieri vor contracta această boală”

Mihnea Tudor

Loto 6 din 49 – Rezultatele tragerilor de duminică, 28 iunie, 2020

Mihnea Tudor

Lamborghini făcut praf, după 20 de minute de la achiziție

Mihnea Tudor

VIDEO emoționant – Pui de urs salvat dintr-un puț ADÂNC, în care a căzut

Saghin Cristian

Rezultate LOTO 6/49, Noroc, Joker și 5/40 – 21 iunie 2020

Mihnea Tudor

COD PORTOCALIU și COD GALBEN de vreme rea în aproape toată țara. Prognoza Meteo

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »