Explozie Crevedia: Încă o persoană care a suferit arsuri a decedat. Bilanţul a ajuns la 6 morţi

Bilanţul exploziei de la staţia GPL din Crevedia a ajuns la 6 morţi după ce un pacient cu arsuri internat la o clinică Lubeck, Germania, a decedat, conform raportului privind victimele transmis luni de Ministerul Sănătăţii. Patru pacienţi care au suferit arsuri în urma exploziei mai sunt internaţi la clinici din Bruxelles, Milano şi Lubeck, cel din Lubeck urmând să fie transferat luni în România.

Din raportul transmis de Ministerul Sănătăţii rezultăurmătoarele date:

– Pacienţi internaţi în spitale din străinătate: 4

– Pacienţi externaţi: 48 : 41 din spitale din România, 7 din spitale din străinătate

– Pacienţi decedaţi: 6

Cel de al şaselea deces în urma exploziei s-a produs în 30 septembrie, fiind vorba despre o persoană cu arsuri pe mai mult de 40% din suprafaţa corpului.

Dintre pacienţii aflaţi în străinătate, se află în stare critică unul dus iniţial la Milano, care are arsuri pe mai mult de 90% din suprafaţa corpului şi a fost transferat la o altă clinică din Italia, specializată în tratarea arsurilor.

”Pacient intubat şi ventilat mecanic. Instabil hemodinamic, necesită suport vasopresor intensiv. Stare critică, monitorizat intensiv continuu. A fost transferat într-o altă unitate medicală din Italia, înalt specializată în tratarea arsurilor”, afirmă medicii despre acest pacient provenit de la Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar Arseni”.

Un alt pacient cu arsuri pe mai mult de 45% din suprafaţa corpului, aflat tot la Milano, respiră spontan, este  stabil hemodinamic, cu evoluţie clinică favorabilă, fiind monitorizat intensiv continuu. Şi acesta a fost transferat într-o altă unitate medicală din Italia, înalt specializată în tratarea arsurilor.

Un pacient cu arsuri pe mai mult de 15% din suprafaţa corpului se află la Bruxelles, iar un altul, cu arsuri pe mai mult de 30% din suprafaţa corpului se află la Lubeck, în Germania, urmând să fie transferat într-o unitate medicală din România în cursul zilei de luni.

Au fost externaţi pacienţi de la clinici din Berlin  – 2, Bruxelles – 1, Graz (Austria) – 2, Viena – 1. Bergen (Norvegia) – 1.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

arsi crevedia decese crevedia depozit gpl crevedia morti crevedia
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes