Explozie la la Mănăstirea Sihastria Rarăului Suceava

La Mănăstirea Sihastria Rarăului din Suceava s-a produs o explozie puternică, duminică după-amiază, iar inci persoane au fost rănite în deflagrația care se pare că a fost cauzată de o acumulare de gaze, anunță Antena 3.

Explozia care s-a produs, cel mai probabil, în urma unor acumulari de gaze, a afectat o anexă din incinta Mănăstirii Sihastria Rarăului. În urma deflagrației, din cauza suflului fierbinte și al geamului încăperii respective, care s-a spart, au fost rănite persoanele din zona, unele suferind arsuri ușoare, altele zgârieturi și tăieturi de la bucățile de sticlă pulverizate.

La fața locului intervin pompierii militari cu două autospeciale de stingere și o ambulanta SMURD, cu sprijinul a doua echipaje SAJ.

Conform informațiilor oferite de ISU Suceava, până în momentul de față au fost evaluate medical 5 persoane, dintre care doar o femeie va fi transportată la spital. Ceilalți raniți refuză transportul la o unitate spitalicească. La o primă evaluare, niciunul nu prezinta răni grave, care sa le pună în pericol viața.

Explozia nu a fost urmată de incendiu, iar după investigatiile medicale și acordarea primului ajutor medical, se va cerceta pentru identificarea cauzei probabile și a circumstanțelor în care s-a produs explozia.

Suflul exploziei a afectat o cameră tehnică și o bucătarie aflate în construcția anexă a Mănăstirii Sihastria Rarăului.

Nu cu mult timp în urmă, pictura exterioară a Mănăstirii Sihăstria Rarăului a fost sfinţită duminică, 05 iunie 2016, de Înaltpreasfințitul  Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

manastirea Sihastria Raraului Sihastria Raraului
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes