”Explozie nucleară în spațiul cibernetic”. Opinia Rusiei, după suspendarea conturilor social media ale președintelui Trump

Rusia a comparat joi decizia giganților social media de a suspenda conturile președintelui american Donald Trump cu o “explozie nucleară în spațiul cibernetic” cu consecințele greu de prezis.

“Decizia platformelor de internet americane de a bloca șeful statului poate fi comparată cu o explozie nucleară în spațiul cibernetic”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, pe Facebook.

“Nu distrugerea este înfricoșătoare, ci consecințele. S-a dat o lovitură împotriva valorilor democratice proclamate de Occident”, a adăugat ea.

Conturile de Facebook și Instagram ale lui Trump au fost suspendate săptămâna trecută în urma invaziei violente a Capitoliului SUA de către o mulțime de susținători ai săi, care a perturbat certificarea victoriei electorale a președintelui ales Joe Biden.

Twitter a făcut un pas mai departe prin ștergerea contului lui Trump, lipsindu-l de megafonul său preferat.

Zakharova a atras atenția asupra unui cor de critici din Occident, inclusiv a cancelarului german Angela Merkel, care a numit interdicția de pe Twitter “problematică”.

Interdicția de pe rețelele de socializare, a afirmat Zakharova, a fost încă un motiv pentru autoritățile americane de a “avea grijă” de propria țară în loc să critice Moscova.

Ea a făcut această declarație după ce Washingtonul și-a exprimat îngrijorarea cu privire la represiunea asupra presei independente din Rusia, printre alte chestiuni.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

explozie nucleara in spatiul ciberneticpozitia rusiei trumpsuspendare conturi trump
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes