Recomandate Tehnologie

”Explozie nucleară în spațiul cibernetic”. Opinia Rusiei, după suspendarea conturilor social media ale președintelui Trump

Rusia a comparat joi decizia giganților social media de a suspenda conturile președintelui american Donald Trump cu o „explozie nucleară în spațiul cibernetic” cu consecințele greu de prezis.

„Decizia platformelor de internet americane de a bloca șeful statului poate fi comparată cu o explozie nucleară în spațiul cibernetic”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, pe Facebook.

„Nu distrugerea este înfricoșătoare, ci consecințele. S-a dat o lovitură împotriva valorilor democratice proclamate de Occident”, a adăugat ea.

Conturile de Facebook și Instagram ale lui Trump au fost suspendate săptămâna trecută în urma invaziei violente a Capitoliului SUA de către o mulțime de susținători ai săi, care a perturbat certificarea victoriei electorale a președintelui ales Joe Biden.

Twitter a făcut un pas mai departe prin ștergerea contului lui Trump, lipsindu-l de megafonul său preferat.

Zakharova a atras atenția asupra unui cor de critici din Occident, inclusiv a cancelarului german Angela Merkel, care a numit interdicția de pe Twitter „problematică”.

Interdicția de pe rețelele de socializare, a afirmat Zakharova, a fost încă un motiv pentru autoritățile americane de a „avea grijă” de propria țară în loc să critice Moscova.

Ea a făcut această declarație după ce Washingtonul și-a exprimat îngrijorarea cu privire la represiunea asupra presei independente din Rusia, printre alte chestiuni.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Despre primăveri și agende

Gabriela Ibens

Gheorghiţă: Lista de aşteptare va fi disponibilă pe platformă din martie. Se poate înscrie oricine

Mircea Furdu

Rareș Bogdan arată cu degetul către liderii coaliției: Florin Cîțu are nevoie de o susținere mai puternică

Mihnea Tudor

Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare, după ultimele anunțuri ale ministrului Raluca Turcan

Mircea Furdu

Horoscop RUNE cu Mihai Voropchievici pentru săptămâna 1 – 7 martie 2021

Mihnea Tudor

Legea care interzice cumulul pensiei cu salariul este aproape finalizată. Opțional, se poate munci până la 70 de ani

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »