Explozie urmată de incendiu la o pensiune din Cluj. O femeie, găsită carbonizată. Martori: ”S-a cutremurat tot blocul”

O explozie urmată de incendiu s-a produs vineri dimineaţă la o pensiune din Cluj-Napoca, o femeie de 37 de ani, din judeţul Timiş, fiind găsită carbonizată. Alte două persoane, bărbaţi din judeţul Harghita, au fost transportate la spital. Cauza exploziei este o acumulare de gaze. Primarul Clujului Emil Boc a anunţat că este evaluată starea clădirilor din zonă.

ISU Cluj a precizat că au fost afectate de suflul exploziei maşini şi imobile pe 30 de metri, alte patru persoane având nevoie de îngrijirile medicilor.

UPDATE – ”Explozie în această dimineaţă la o pensiune de pe strada Dunării. Din nefericire, în această dimineaţă, în jurul orei 7, a avut loc o explozie la pensiune de pe strada Dunării. Cauza: acumulare de gaze. Din nefericire, s-a raportat, până acum, un deces, două persoane cu arsuri destul de consistente şi o persoană se află în stare de şoc. Şocul exploziei a afectat şi unele magazine şi locuinţe învecinate. În acest moment analizăm starea clădirilor învecinate pentru a decide în conformitate cu prevederile legale. Mulţumesc tuturor structurilor de urgenţă pentru intervenţia rapidă şi profesionistă”, a scris pe Facebook, primarul Clujului, Emil Boc.

ŞTIREA INIŢIALĂ – ISU Cluj a anunţat ”explozie urmată de incendiu pe strada Dunării”.

„În urma exploziei, o persoană de sex feminin carbonizată, 2 victime cu arsuri au fost transportate la spital de SAJ.  La locul exploziei intervine ISU Cluj cu 3 autospeciale de stingere, o autoplatformă de lucru la înălţime şi aproximativ 30 de pompieri.  Alte trei persoane au fost consultate la faţa locului, dar nu au fost transportate la spital”, a transmis ISU Cluj, citat de news.ro.

Conform Monitorul de Cluj, locuitorii din zonă au fost treziţi în jurul orei 7:00 de o explozie puternică înregistrată la o pensiune. Deflagraţia a fost atât de puternică, încât rafturile unui magazin din zonă s-au prăbuşit, iar curentul electric a picat instant.

„Eu eram treaz deja când a fost explozia, s-a cutremurat tot blocul, deşi suntem la vreo 250m de locul respectiv. La noi în bloc şi la alte câteva din jur a picat instant curentul. Cioburile şi resturile au zburat vreo câteva zeci de metri în jur”, a declarat pentru monitorulcj.ro un bărbat care locuieşte la doar câţiva metri de locul exploziei.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Emil Boc explozie cluj incendiu pensiune cluj
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes