Extratereștrii printre noi? Concluziile unei anchete a spionajului american. 140 de fenomene studiate

Extratereștrii printre noi? Concluziile unei anchete a spionajului american. 140 de fenomene studiate
Extratereștrii printre noi? Concluziile unei anchete a spionajului american. 140 de fenomene studiate

Serviciile americane de informaţii arată, într-un raport foarte aşteptat, că nu există probe ale existenţei extratereştilor, însă recunoaşte că nu are nicio explicaţie cu privire la peste 140 de fenomene înregistrate în perioada 2004-2021, relatează AFP.

”Probabil că nu există o singură explicaţie” a acestor fenomene, se arată în raport, publicat vineri de către Oficiul Directorul Naţional al serviciilor americane de Informaţii (ODNI).

”În prezent, nu avem suficiente informaţii în bazele noastre de date pentru a atribui aceste incidente unor cauze specifice”, se arată în document.

Spionajul american recunoaşte în acest raport, care înregistrează incidente ce au avut loc din 2004 în 2021, că nu are vreo exlicaţie a peste 140 de fenomene.

Toate informaţiile culese rămân ”larg neconcludente”, precizează spionajul american.

Înregistrări video publice

Pentagonul a publicat anul trecut înregistrări video realizate de către piloţi din cadrul Marinei americane (US Navy), care surprind ”întâlniri” în timpul zborului cu cee ce par a fi OZN-uri. Una dintre aceste înregistrări datează din noiembrie 2004, iar alte două din ianuarie 2015.

Congresul a ordonat anul trecut Executivului – după decenii de secret – să informeze marele public cu privire la activitatea unei unităţi a Pentagonului însărcinată cu studierea acestor fenomene. Armata americană încearcă să stabilească dacă aceste fenomene ar avea vreo legătură cu ameninţări la adresa Statelor Unite.

Accelerări ale unor obiecte, filmate de căre piloţi, şi capacitatea acestor obiecte de a-şi schimba direcţia sunt dificil de explicat.

Spionajul american se teme de faptul că China sau Rusia testează tehnologii supersonice, care se deplasează de 10, chiar 20 de ori mai repede decât viteza sunetului, foarte manevrabile, potrivit unor oficiali americani citaţi de presa americană.

În acest raport, prezentat Congresului şi făcut public vineri, sunt analizate 144 de observări a ceea ce Guvernul numeşte în mod oficial ”fenomene aerospaţiale neidentifiicate” (”UAP”, în engleză). ”UAP reprezintă în mod clar o problemă de securitatea zborurilor şi pot constitui o provocare la adresa securităţii naţionale a Statelor Unite”, se arată în raport, scrie Reuters.

”Într-un număr limitat de incidente, UAP par să prezinte caracteristici de zbor neobişnuite. Aceste observări ar putea fi rezultatul unor erori ale unor senzori, unei mistificări sau unei percepţii greşite a observatorilor şi necesită o analiză suplimentară riguroasă”, se arată în document.

Tehnologiile actuale, depășite

În raport se prezintă anumite cazuri UAP dezvăluite de Pentagon, care a publicat o înregistrare video a unor aviatori din cadrul US Navy în care apar avioane misterioase, în largul coastelor de Est şi Vest ale Statelor Unite, ale căror viteză şi manevrabilitate depăşesc tehnologiile aeronautice cunoscute şi care nu au niciun mijloc de propulsie sau suprafaţă de control al zborului vizibile.

În document se stabilesc cinci categorii de posibile explicaţii – şi anume o confuzie radar, fenomene atomosferice naturale, programe de dezvoltare ale Guvernului american sau ale industriei americane, sisteme adverse străine şi o categorie largă ”altele”.

Toate incidentele, cu excepţia unuia singur, atribuit unei confuzii radar, rămân neexplicate şi urmează să fie analizate mai profund, au declarat oficiali americani sub protecţia anonimatului în cadrul unei reuniuni în care s-au prezentat concluziile raportului.

În celelalte 143 de cazuri, Guvernul nu a decis dacă fenomenele observate sunt sau nu de origine extraterestră, potrivit oficialilor citaţi.

Guvernul american a adoptat expresia ”UAP” pentru a desemna ”obiecte zburătoare neidentificate” (OZN) – asociată mult timp ideii unor nave spaţiale extraterestre.

VIDEO

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ancheta extraterestriancheta oznancheta ufoexrateresti existaextraterestrii printre noiozn-uriservicii secrete americane
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes