Fabrică de bere, veche de 5.000 de ani, descoperită în Egipt

Arheologii au descoperit, în oraşul antic Abydos, o fabrică de bere veche de 5.000 de ani care avea o capacitate de câteva zeci de mii de litri, a anunţat Ministerul Turismului şi Antichităţilor, citează Reuters.

Situl din regiunea Sohag datează cel mai probabil din vremea conducerii regelui Narmer, în jurul anului 3.100 î.e.n., au spus autorităţile.

Dr. Matthew Adams, unul dintre şefii misiunii egipteano-americane care a făcut descoperirea, a spus că cercetătorii cred că berea era folosită în ritualuri regale de înmormântare pentru primii regi ai Egiptului.

Fabrica de bere, care are o capacitate de producţie de 22.400 de litri, era împărţită în opt secţiuni, fiecare conţinând 40 de vase din lut folosite pentru a încălzi amestecul de cereale şi apă.

Oficialii sunt dornici să dezvăluie artefactele nou descoperite având în vedere că încearcă să crească numărul turiştilor în ţară, una dintre cele mai afectate de pandemie de pe continentul african.

Numărul turiştilor a scăzut la 3,5 milioane anul trecut de la 13,1 milioane, în 2019.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

bere egipt cea mai veche fabrica de bere descoperire egipt fabrica de bere egipt fabrica de bere veche
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes