Tehnologie

Facebook a lansat Reels – o versiune proprie TikTok. Cum funcţionează noua aplicaţie

Facebook a lansat Reels - o versiune proprie TikTok
Facebook a lansat Reels - o versiune proprie TikTok

Facebook vine tare din urmă și lansează o versiune proprie a aplicaţiei TikTok. Aplicația Reels este disponibilă în Statele Unite şi în alte peste 50 de ţări. Ea include serviciul video numit Reels în cadrul popularei aplicaţii Instagram.

Produsul a fost utilizat imediat de mai multe celebrităţi, în urma unei campanii a Facebook de a atrage talente creative înainte de lansare: actriţa Jessica Alba a postat un video cu familia ei, promovând măştile companiei sale Honest Company, în timp ce comicul Mindy Kaling a prezentat activităţi fizice în mod intenţionat dificile pe timp de carantină.

Aplicația Reels îți permite să creezi și să editezi în Camera Instagram clipuri video scurte, de până la 15 secunde. Poți să adaugi efecte și muzică în compilația ta video sau poți să folosești conținut audio original propriu. Poți să accesezi aplicația Reels din aplicațiile Instagram de Android sau iPhone.

Debutul Reels a avut loc la câteva zile după ce Microsoft a anunţat că negociază preluarea operaţiunilor americane al platformei Tik Tok, de la compania chineză ByteDance. Lansarea amplifică concurenţa dintre Facebook şi TikTok, fiecare dintre aceste companii considerând că cealaltă reprezintă o ameninţare. Ambele companii vor să atragă adolescenţii americani, dintre care mulţi au migrat în ultimii doi ani către TikTok.

La fel ca în cazul TikTok, utilizatorii Reels pot înregistra cu dispozitivele mobile filme scurte, prietenoase, iar apoi să adauge efecte speciale şi de sunet, extrase dintr-o bibliotecă de muzică. Aceste similitudini l-au făcut pe directorul general al TikTok, Kevin Mayer, să afirme că Reels este „o copie” care ar putea afecta baza enormă de utilizatori ai Instagram, după ce „o altă copie, Lasso, a eşuat rapid”.

Alte știri de interes

Ce este Inițiativa Smart Village. Integrarea satului inteligent în dezvoltarea rurală

Furdu Constantin

Facebook lansează o reţea socială pentru studenţi

Mihnea Tudor

Schimbare importantă la sistemul de operare folosit de Huawei

Saghin Cristian

Sergiu Biriș și Andrei Dunca lansează un nou proiect de tehnologie: Eventmix.live

Mihnea Tudor

Samsung Galaxy Z Fold 2 – smartphone-ul pliabil, prezentat oficial – FOTO

Mihnea Tudor

Facebook News își continuă extinderea. Serviciul de știri, disponibil în mai multe țări

Gloria Pascu

Apple operează artificii tehnice pentru a compensa creşterea costurilor de producţie ale lui iPhone 12

Gloria Pascu

Lovitură pentru mișcarea QAnon. Teoriile conspirației, restricționate

Gloria Pascu

Surface Duo – Primul telefon pliabil Microsoft, mai ieftin decât alternativele de la Samsung

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »