Tehnologie

Facebook News își continuă extinderea. Serviciul de știri, disponibil în mai multe țări

Facebook News se pregăteşte de primul val al extinderii disponibilităţii, după lansarea în Statele Unite, din urmă cu câteva luni.

Noul serviciu de ştiri al Facebook va începe extinderea globală mai rapid decât se anticipa. În următoarele 6-12 luni, acesta va putea fi accesat din alte 5 ţări, alături de Statele Unite.

Lansat în luna iunie doar în SUA, Facebook News va fi disponibil într-un prim val al extinderii în Marea Britanie, Franţa, Germania, Brazilia şi India. Lansarea în aceste ţări se va face, cel mai probabil, treptat, în funcţie de normele legale particulare din fiecare ţară.

Unele ţări, precum Franţa şi Germania, şi-au etalat deja de mai mulţi ani pretenţiile în ceea ce priveşte plata pentru ştirile preluate de la instituţiile media. Alte ţări nu au sau nu au anunţat încă planuri pentru taxarea giganţilor din tehnologie care folosesc fără plătească creaţiile publisherilor.

Dacă primul val al extinderii are loc în 6-12 luni, aşa cum a anunţat Facebook, înseamnă că în ţări precum România, care nu reprezintă cea mai mare prioritate pentru compania americană, serviciul de ştiri nu va fi disponibil mai devreme de 2022.

Extinderea Facebook News este un proces complicat din punct de vedere legal. Gigantul american ştie că este luat foarte atent în vizor în întreaga lume şi pare că nu vrea să se arate la fel de conflictual precum Google, care nu s-a sfiit să şantajeze cu scăderea traficului publisherii din ţările care au îndrăznit să ceară bani pentru conţinutul preluat discreţionar.

Facebook s-a arătat dispusă să plătească marii publisheri pentru preluarea conţinutului în cadrul serviciului său gratuit de ştiri. Se pare, însă, că există discuţii la nivelul conducerii companiei legate de o viitoare versiune cu paywall.

Alte știri de interes

Ce este Inițiativa Smart Village. Integrarea satului inteligent în dezvoltarea rurală

Furdu Constantin

Facebook lansează o reţea socială pentru studenţi

Mihnea Tudor

Schimbare importantă la sistemul de operare folosit de Huawei

Saghin Cristian

Sergiu Biriș și Andrei Dunca lansează un nou proiect de tehnologie: Eventmix.live

Mihnea Tudor

Samsung Galaxy Z Fold 2 – smartphone-ul pliabil, prezentat oficial – FOTO

Mihnea Tudor

Apple operează artificii tehnice pentru a compensa creşterea costurilor de producţie ale lui iPhone 12

Gloria Pascu

Lovitură pentru mișcarea QAnon. Teoriile conspirației, restricționate

Gloria Pascu

Surface Duo – Primul telefon pliabil Microsoft, mai ieftin decât alternativele de la Samsung

Gloria Pascu

Facebook a lansat Reels – o versiune proprie TikTok. Cum funcţionează noua aplicaţie

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »