Falsul patriotism – Grigore Leşe: Vine de 1 Decembrie îmbrăcat în haine ţărăneşti. Şi-l întreb: ”Ale cui sunt hainele?”

Grigore Lese critica falsul patriotism | Sursa foto: Facebook
Grigore Lese critica falsul patriotism | Sursa foto: Facebook

Muzicianul Grigore Leşe critică falsul patriotism, manifestat în special de Ziua Naţională. ”Vine de 1 Decembrie îmbrăcat în haine ţărăneşti. Bun, te-ai îmbrăcat. Şi-l întreb: ”Ale cui sunt hainele?”. ”Le-am împrumutat pentru 1 Decembrie, că aşa ne-au spus de la primărie”, a afirmat Grigore Leşe, în emisiunea Insider politic, difuzată la Prima TV.

”Este un obicei. Zice: ”Mă, sunt patriot!”. Şi întreb: ”Ce înseamnă pentru tine patriot?”. Vine de 1 decembrie îmbrăcat în haine ţărăneşti. Bun, te-ai îmbrăcat. Şi-l întreb: ”Ale cui sunt hainele?”. ”Le-am împrumutat pentru 1 Decembrie, că aşa ne-au spus de la primărie”. Hainele sunt vorbitoare pe tine? Spun ceva despre tine? Sau te-ai îmbrăcat numai aşa, să dai bine, să fii colorat? Îţi pui şi un tricolor… Hainele ţărăneşti trebuie să fie vorbitoare. Eu combin elemente de design românesc cu elemente urbane”, a spus Grigore Leşe, la Prima TV. 

Ponderea celor care se declară mândri că sunt români a crescut cu 12% în ultimii 10 ani, iar a celor care declară că arborează tricolorul de Ziua Naţională, cu 23%, relevă un Sondaj INSCOP realizat la comanda News.ro.

De asemenea, peste 90% dintre cei chestionaţi consideră că a fi român înseamnă să cunoşti limba română, un procent similar apreciind că a fi român înseamnă să ai cetăţenia română. Peste un sfert dintre români ar fi de acord cu mutarea Zilei Naţionale într-un anotimp mai călduros, mai indică sondajul.

”Datele comparative culese de INSCOP Research în 2013, respectiv în 2023 arată foarte clar că în ultimul deceniu, sentimentul patriotic al românilor s-a întărit semnficativ pentru toate categoriile socio-demografice”, remarcă directorul INSCOP Research, Remus Ştefureac.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Sursă Articol: news.ro

falsul patriotismgrigore lesehaine populare
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes